Veel slagers geven niet alleen in de winkel een goede voorlichting, maar organiseren ook speciale avonden waarop ze jou vertellen over hun vak, de kwaliteit vlees die ze verkopen en de talloze heerlijke producten die ze vaak nog zelf maken. Ze proberen op die manier hun kennis over vlees, de bereiding en de unieke culinaire mogelijkheden van worsten en vleeswaren te verbreiden. Deze 'kookworkshops'  bestaan uit verschillende mogelijkheden. Ze varieren van het koken van een gewoon 3-gangen menu tot een uitgebreide barbecue. Enkele voorbeelden: "Man achter de pan, Italiaanse recepten, barbecue, tapas, wild, boerenbuffet, Thais, Japans, masterclasses voor profs, koken voor kinderen enz.. 

Hieronder een overzicht van slagers die op deze manier een leerzame, maar vooral ook gezellige middag of avond kunnen verzorgen.

 


vlnr:
Dennis Hendriks, Dennis Mulder en Patrick Wolf

IdealCooking

Houd je van een culinaire uitdaging? Zonder ingewikkeld gedoe? Ontdek dan de barbecuemaster in jezelf bij IdealCooking. Wat hen onderscheidt is de kennis over de producten en de kunst om jou, onder andere, te leren werken met Weber barbecue's en de befaamde Big Green Egg. Hun kennis van barbecueën gaat verder dan zomaar wat grillen. IdealCooking organiseert verschillende workshops, trainingen en masterclasses waarin ze mensen leren barbecueën en buitenkoken. Dit doen ze zowel voor starters en gevorderden als voor professionals. Voor bedrijven en groepen bedenkt IdealCooking speciale arrangementen op maat. Informeer naar de mogelijkheden.

Heel Nederland
IdealCooking
Gildeweg 26A  Nootdorp 
Tel. 015 - 310 57 35 

 
 

'Koken & Zo' bij slager Carl Hagenhoek 

Een avond met leerzame, maar ook gezellige uren boordevol kookplezier. Iedere hobbykok, maar ook de minder ervaren keukenprins(es) is van harte welkom. Bij Kook & Zo werken ze met groepjes van ongeveer 9 tot 11 personen. De deelnemers maken, onder begeleiding van de Kook & Zo chefkok, een voorgerecht, tussengerecht (warm), tussengerecht (koud), hoofdgerecht en nagerecht.

Vlees & Zo
van Damplein 20, Purmerend
Tel. 0299-660817 

 
 

Gildeslager Jacob Uit de Bosch

Vanuit de informele sfeer van hun woonkeuken en de aangrenzende kookkeuken en worstmakerij geeft Heidy Uit de Bosch en haar team regelmatig gezellige en leerzame workshops. Ze stelt de avonden op verzoek samen of biedt de mogelijkheid haar eigen avonden te bezoeken. Ze hebben standaard de avonden: Mannen achter de pannen, tapa-avond en de succesvolle Italiaanse avond. 


Uit de Bosch
Vischmarkt 40, Harderwijk 
Tel. 0341- 412398 
tel. 051-1231234

 
 

Paul van Trigt; "Gevoel voor smaak"

Het proeverij- en kennisseminair 'Gevoel voor smaak' wordt verzorgd door Paul van Trigt. Hij is dé worst- en vleeswaren-expert op het gebied van productkeuringen. Hij startte als slager-worstmaker en werd docent worst- en vleeswaren-bereiding in Utrecht. Hij behaalde belangrijke nationale en internationale kampioenschappen en onderscheidingen. Daarnaast wist hij maar liefst tweemaal de Gouden Slagersring, de meest prestigieuze prijs voor de Nederlandse slager, in de wacht te slepen. Sinds 1999 is Paul van Trigt werkzaam als zelfstandig vaktechnisch adviseur. Hij schrijft columns, vaktechnische artikelen en boeken. 


heel Nederland 
Paul van Trigt 
Tel. 030-6376105
e-mail:
van.trigt.vof@planet.nl

 
 

Keurslagers Niels, Wim en dochter Sandra Runderkamp

Niels (links) en Wim zijn 2 gedreven vakidioten met passie die hun culinaire kennis en wetenschap graag willen delen met hun klanten. Daarom zijn zij een kookcursus gestart, waarbij de deelnemers in drie avonden van drie uur in een gezellige en ongedwongen sfeer ervaren en leren hoe je met behulp van een stuk basiskennis groot verschil kunt maken in de keuken. 

Runderkamp
Burg. Van Baarstraat 10, Volendam
Tel: 0299-363312

 
 

Meesterslager Jeroen Witteveen

Wijd en zijd staat het team van meesterslager Jeroen Witteveen bekend om de prachtige workshops die gegeven worden. Je kunt een keuze maken uit verschillende menu’s. Alle menu’s bestaan uit minimaal 4-gangen en worden begeleidt met lekkere wijnen geselecteerd door hun sommelier Paul Schmit. Iedere gast wordt verwelkomd met een drankje. Na een korte uitleg ga je in ploegjes aan de slag om na afloop te genieten van elkaars kookkunsten.

Witteveen 
Laan v. Cattenbroeck 17, Zeist
Tel. 030-6915631

 
 

Slager Jan Dirk Zonnenberg 

Bij Jan-Dirk Zonnenberg staat de liefde voor mooie producten en gerechten centraal. Hij werkt met biologische en verantwoorde (seizoens)producten die hij zelf selecteeert. Naast vlees in al haar verschijningsvormen is ook vis een belangrijk deel van zijn activiteiten. Standaard staan er een vijtiental workshops op zijn programma. Sinds kort heeft Partyz een compleet geoutilleerde keuken op wielen die ideaal is voor tuinfeesten of bedrijfsevenementen. Ook is er een barbecue/grill in opgenomen.

heel Nederland
Partyz
Roelenengweg 94, Voorthuizen 
Tel. 0614617530

 
 

Slager Jan Nederhoed

Veel mensen vinden het leuk en interessant om eens van dichtbij te beleven hoe worst gemaakt wordt. Die kans krijg je bij slager en meervoudig kampioen worstmaker Jan Nederhoed. De avond begint met het uitsnijden van varkensvlees en eindigt met het proeven, keuren en beoordelen van het eindresultaat; de worst. Als groep kun je zelf bepalen welke worst er wordt gemaakt. Droge worst wordt het meest gekozen. Aan het eind van de avond ga je naar huis als deskundige op het gebied van worst.

Jan Nederhoed 
Potklei 20, Leek
Tel: 0594 - 51 00 80
Mobiel: 06 - 19 42 75 54

 
 

Gert-Jan Kiers- Demoslager

De mogelijkheden zijn zeer divers maar altijd even leerzaam en interessant. Of het nu een demonstratie op een culinair evenement, een lesje kennisdelen op locatie, een uitgebreide workshop of The Sunday Meat Experience bij Fontijn Vlees betreft. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn en wat voor vlees u in de kuip heeft? Kijk rustig rond op demoslager.nl of neem contact op.

heel Nederland
Fontijn Vlees en Vleeswaren B.V.
Zuiderzeelaan 825, Weesp
Tel. 0294-484754v

 
- Publicatiedatum: 28 December 2016

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl