Nieuwe Ondernemersacademie Food is een feit.

De economie loopt weer op rolletjes. Ook in de foodbranche. De consument betaalt weer graag – voor de combinatie van gemak en beleving. Dit concept van tijdsbesparing plus beleving biedt een kansrijk klimaat voor creatieve en innovatieve foodondernemers. Er liggen prachtige mogelijkheden voor wie durft te experimenten. Wij van de Ondernemersacademie Food haken daar graag op in, want de foodspeciaalzaak vers moet behouden blijven. De foodspeciaalzaak vers– met ambachtelijke producten op basis van vlees – is namelijk een onmisbaar boegbeeld in het Nederlandse straatbeeld en dat moeten we voortzetten. Goed voor de klant en goed voor de hele keten.

Met nieuwe initiatiefrijke en innovatieve foodondernemers lukt dat gegarandeerd. Daarom is de Ondernemersacademie Food opgericht. 

Foodondernemer 2.0

Het slagersambacht blijft uiteraard heel belangrijk, maar er komt veel meer bij kijken. De nieuwe foodondernemer 2.0 is naast ambachtelijk vakspecialist, ook innovator, marketeer, financieel planner, organisator en manager. Uitblinkers dus op hbo-niveau, met mbo-handjes. De potentiële foodondernemers komen uit de omgeving van de huidige slagerijen, de foodbranche maar ook zij-instromers zijn welkom.

Leertraject

De Ondernemersacademie Food biedt een integraal leertraject van 6 maanden. Plus 3 maanden coaching. De opbouw is modulair: op diverse momenten kan worden ingestapt – afhankelijk van het instroomprofiel van de potentiële foodondernemer.

Tijdens het leertraject wordt o.a. gewerkt op werkervaringsplekken binnen diverse organisaties. Zoals leveranciers in de foodsector, ambachtelijke slagerijen, innovatiecentra in de food, etc. Na afloop hebben de nieuwe foodondernemers alle competenties om een nieuwe foodonderneming te starten of een bestaande ambachtelijke slagerij over te nemen en uit te bouwen. Met hbo-kennis en mbo-kunde op hoog niveau.

Op 1 september start de academie met 15-20 veelbelovende deelnemers.

Achtergrond

De Ondernemersacademie Food is opgericht in opdracht van SVO vakopleiding food in samenwerking met de KNS, Koninklijke Nederlandse Slagers.

Voor meer info:

Astrid van Hest
info@ondernemersacademiefood.nl
www.ondernemersacademiefood.nl

- Publicatiedatum: 19 March 2018

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl