Foto: Lianne Stronkhorst

De Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf is deze maand een campagne gestart om jongeren te enthousiasmeren voor een toekomst in de slagersbranche. Ook in deze tijd is er in veel slagerijen behoefte aan nieuw talent voor een baan als winkelmedewerker, worstmaker, slager of ondernemer. Behalve aan zij-instromers, is vooral de behoefte aan jonge instroom groot.

"Jongeren kiezen niet automatisch voor onze branche omdat ze niet bekend zijn met de slagerij. Onbekend maakt onbemind", aldus Vera de Jonge van Sovvb. In de maand waarin het kiezen van vervolgopleidingen, ook in deze coronatijd, centraal staat, heeft Sovvb een social mediacampagne gelanceerd om de slagersbranche in beeld te brengen. Vera: "We willen dat de jeugd ontdekt hoe leuk het slagersvak is. Het slagersvak is culinair, creatief, veelzijdig en ambachtelijk."

Meat Your Future
Onder de noemer ‘Meat Your Future Karavaan’ toert er jaarlijks een karavaan langs het voortgezet onderwijs om aan ongeveer 3.500 jongeren beroeps- en opleidingsvoorlichting te geven. In deze speciale les wordt meer verteld over opleidingen, carrièreperspectief en beroepen. In de maand mei draait een speciale campagne op Instagram waarin prangende vragen aan slagers worden gesteld. Vragen die tijdens de Meat Your Future Karavaan zijn gesteld, worden beantwoord door echte slagers. En dat levert mooie antwoorden op. Een van de slagers die vragen beantwoordt, is Lianne Stronkhorst. 

Lianne Stronkhorst, 27 jaar, bestiert samen met haar ouders een moderne slagerij in Ouderkerk aan de Amstel waar je terecht kunt voor lekker eten. Vandaar de naam Eetwinkel Stronkhorst. Lianne over werken in de slagerij: “Het leukste aan mijn werk is dat ik mij met alle facetten bezig hou. Inkoop, boekhouding, productie, sociale media, leiding geven, klanten bedienen en nog 100 andere dingen. Maar dat geldt niet alleen voor mij, maar ook voor mijn collega’s. De afwisseling is groot en samen met mijn team elke dag onze klanten voorzien van een lekkere maaltijd, met vlees, is een groot plezier.”

Meer informatie over werken in de slagerij, de opleidingsmogelijkheden en de campagne  is te vinden op www.meatyourfuture.nl  Of check het op Instagram. 

Over Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb)
Naast het verstrekken van subsidies voor opleidingen en trainingen, spant de stichting zich ook in om (jonge) mensen te enthousiasmeren voor een carrière in het slagersvak. Dit gebeurt door diverse activiteiten zoals het ontwikkelen van educatief lesmateriaal, voorlichting geven, de Meat Your Future Karavaan, Week van de Slager en nog veel meer. KNS voert deze activiteiten uit in opdracht van het bestuur van Sovvb. Het bestuur wordt gevormd door vertegenwoordigers van CNV Vakmensen, FNV en de KNS.
 

- Publicatiedatum: 13 May 2020

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl