In de bakkerijwereld kennen we koude en warme bakkers. Koude bakkers verkopen brood dat niet in eigen beheer wordt vervaardidgd maar afkomstig is van centrale bakkerijen. Wel wordt er vaak klein brood vanuit de oven in de winkel verkocht. Bij warme bakkers worden de producten wel in huis vervaardigd. Duidelijk zal zijn dat er bij deze onderscheidende aanpak een groot verschil bestaat in de bedrijfsvoering. 

We kennen verschillende vormen. Er zijn inkoopcombinaties van zelfstandige ondernemers die hun inkoop bundelen. Er zijn ook vrijwillig filiaalbedrijfven die in de markt optreden onder een eigen formulenaam en als derde vorm bestaat de franchising. Hier sluiten zelfstandige ondernemers zich aan bij een centrale organisatie die de formule die ze voeren beheert. De ondernemer verplicht zich te onderwerpen aan het gehanteerde marketingconcept. Ongeveer 70% van de brood- en banketwinkels is zelfstandig ondernemer. De rest is in meer of mindere mate georganiseerd in de tientallen formules die de branche kent. In het overzicht van 'Vers-inspitratie' zijn alleen de grotere formules opgenomen.

Klik op een logo en lees meer over de organisaties. 

 

Het Echte Bakkersgilde

Het Echte Bakkersgilde is een samenwerkingsverband van ambachtelijke bakkers in Nederland en is al jaren een vertrouwd begrip voor consumenten en vakbroeders. De bakkers onderscheiden zich doordat zij echte vaklieden zijn die iedere dag met passie voor hun ambacht en met de allerbeste grondstoffen de lekkerste verse producten maken. En daarbij voldoen zij ook nog eens aan zeer strenge kwaliteitseisen. Het gilde kent meer dan 360 Echte bakkerswinkels.

 
 

Multivlaai

MultiVlaai is  een toonaangevende, landelijke keten met meer dan 100 vestigingen. In heel Nederland zijn er winkels van MultiVlaai te vinden. Hier koop je dagverse vlaaien, terwijl de winkels ze ook graag bij u bezorgen. In de meeste winkels kunnen klanten onder het genot van een kopje koffie of thee genieten van meer dan veertig soorten overheerlijke vlaaien. Sinds enige tijd verkopen verschillende winkels van MultiVlaai bovendien overheerlijke bonbons van het befaamde Belgische merk Leonidas. Een merk dat, ook in Nederland, bekendstaat om de ambachtelijke kwaliteit en het uitgebreide assortimen

 
 

Bakker Bart

Bakker Bart is een Nederlandse franchiseformule met 183 winkels op toplocaties. De formule wordt geleid en ondersteund door Bart's Retail B.V., de franchiseorganisatie. In 1977 werd de eerste Bakker Bart geopend in Nijmegen en sindsdien zijn ze doorgegroeid naar 183 winkels. Alle Bakker Bart-winkels werken met vers deeg en bakken dagelijks verse broodproducten. Je kunt bij Bakker Bart terecht voor broodproducten die je thuis kan nuttigen maar ook voor o.a. een heerlijke lunch, een lekkere vlaai of een verse, warme snack. Bakker Bart verkoopt naast belegde en onbelegde broden en broodjes ook warme en koude dranken, waaronder koffie ('bakkie Bart'), thee ('Barts t') en frisdrank ('Barts water').

 
 


De Ambachtsbakker

is een landelijke organisatie van lokale warme bakkers. Momenteel zijn er  meer dan 75 onder nemers die aangesloten zijn. Warme bakkers die toegewijd zijn aan het bakkersvak, met de beste grondstoffen werken en brood en banket in eigen bakkerij en op ambachtelijke wijze maken.

De aangesloten bakkers delen vakkennis, wisselen recepturen uit en maken gezamenlijk promotie. Bij de Ambachtsbakker staat de lokale bakker en de lokale consument centraal. Iedere Ambachtsbakker heeft zodoende een assortiment dat aansluit op lokale wensen en smaken.

Doordat iedere Ambachtsbakker zijn eigen bakkerij heeft en deze vaak nog aan de winkel vast zit, wordt de kwaliteit van de grondstoffen en producten constant bewaakt. Daarnaast worden er op deze manier alleen de meest verse producten verkocht.
 

 
 

Limburgia Nederland

Limburgia verkoopt in 70 winkels vlaaien, gebak, taarten, chocolade en ambachtelijk schepijs. Ze bereiden en verkopen er banketproducten waarbij de eeuwenoude familie recepturen worden gevolgd.  Dat traditie en vernieuwing goed samen kunnen gaan, bewijzen ze door toevoeging van ambachtelijk ijs aan hun assortiment. Het ijs wordt op ambachtelijke wijze in de eigen banketbakkerij vervaardigd. De kwaliteit van het ijs wordt gewaarborgd door onze meester ijsbereider. Binnen het vertrouwde assortiment ontwikkelt Limburgia regelmatig nieuwe producten welke aansluiten binnen de huidige trends.

In de winkels kun je genieten van een kop koffie in combinatie met een punt vlaai, bonbons of een verse smoothie. In onze grotere winkels kun je ook terecht voor een complete lunch of high tea. 

 
 

Meesterbakker van Maanen

De geur van vers brood is de geur van depassie die al meer dan 100 jaar door de aderen van Van Maanen stroomt. Een aroma dat doet denken aan alle fijne herinneringen uit het verleden, maar ook aan grote beloftes voor de toekomst. De producten zijn veelal handgemaakt en ambachtelijk. Iedere dag vers gemaakt van verschillende soorten graan als spelt, tarwe, maar ook haver, rogge en boekweit. Op die manier vervaardigen ze een ruim en zeer gevarieerd assortiment. Maar ook de taarten en het gebak maken ze graag met aandacht en liefde met zoveel mogelijk pure ingrediënten. En niet te vergeten de belegde broodjes. Klaar terwijl je wacht. 

Bij bakker van Maanen waait een frisse wind. Het bedrijf heeft meer dan 50 vestigingen en is helemaal klaar voor een nieuwe toekomst met nieuwe mogelijkheden en nieuwe inspiratie.

 
 

Bakker Ammerlaan

Al meer dan 50 jaar doet bakker Ammerlaan (121 zaken), lid van het Echte Bakkersgilde,  zijn uiterste best om het lekkerste brood en banket te maken van de Bollenstreek. Op een ambachtelijke wijze maken zij met een klein team gemotiveerde vakmensen uit de omgeving, elke dag de meest verse, gezonde en lekkere producten. Ze doen dit net als vroeger voor een groot gedeelte met de hand omdat de grondstoffen die ze gebruiken natuurproducten zijn. De bakkers komen regelmatig bij elkaar om hun vakmanschap nog verder te verbeteren, recepturen met elkaar te delen en kennis te maken met de nieuwe technologieën op het gebied van productie. Zo kunnen ze ons blijven onderscheiden van de supermarkten. 
Het is hun missie om klanten te laten genieten van hun  ambachtelijke en gezonde produkten.

 
 

Bakker Klootwijk

is in haar 65-jarig bestaan uitgegroeid tot een ambachtelijk bakkersbedrijf met 29 filialen, dat innovatief en creatief te werk gaat. Het bedrijf is onlosmakelijk verbonden met Rotterdam. Hun producten vertegenwoordigen het oude ambacht en de trots van de haven. Tegelijkertijd laten ze zioch inspireren door de 
nuchtere en vooruitstrevende wereldstad. 

In hun moderne bakkerij, gevestigd aan de Vlierbaan in het Hoofdweggebied in Capelle aan den IJssel, wordt in volledig eigen beheer een ruim assortiment aan grootbrood, kleinbrood en banket geproduceerd. Door gebruik te maken van alleen de beste ingrediënten, vakbekwame brood- en banket bakkers en een uitstekende distributie zijn zij in staat dagelijks versbereide producten van uitstekende kwaliteit te leveren. Sinds augustus 2014 is onze desembakkerij in Rotterdam-Kralingen geopend.

Verder wordt in de verkooppunten een groot aantal producten vers afgebakken. Dus vind je de ambachtelijkheid en vakbekwaamheid ook hier terug.

 
 

De lekkere dingen bakker

is een organisatie die in Noord-Holland actief is. Ze verkopen brood, banket en broodjes vanuit 22 winkesl. De nieuwste zaak  is geopend in Wormer in het geheel vernieuwde winkelcentrum Plaszoom aan de Faunastraat. Ze zijn daar gevestigd op een versplein. De lekkere dingen bakker streeft naar broodsoorten die E-nummer-,  lactose- of sojavrij zijn en geen toegevoegde suikers, kleur- en smaakstoffen bevatten. Ze streven naar 100% natuurlijke producten. 

 
 

Bakkerij Schellens

is al 75 jaar succesvol als middelgrote ambachtelijke bakkerij met een eigen winkelconcept en een groeiend aantal zorginstellingen, hotel-recreatie en cateringklanten in de regio’s Eindhoven, Tilburg en Nijmegen.
Vanuit hun bakkerij in Son leveren zij dagelijks vers en ambachtelijk brood en banket aan hun 17 winkels en zakelijke klanten. Ambachtelijke kwaliteit, de uitstekende producten en een vertrouwde service en flexibiliteit zijn de kernwaarden.

 
    Klik hier voor meer informatie over bakkerij-formules  
- Publicatiedatum: 18 September 2016

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl