Na maanden van stilte op het sportfront gaan we deze zomer weer los! Het EK voetbal, de Tour de France, Olympische Spelen vanuit Japan: geweldig! Veel mensen zullen gekluisterd aan de beeldbuis zitten, voor een potje ouderwets vermaak. Deze grootste sportevenementen volgt je klant op tv, maar niet zonder snacks om de spanning te verbijten. Hierbij wat zomersporttips voor jouw eigen ‘toko’. Kies een thema, en ga helemaal los.

Presenteer lekkere hapjes-schotels. 

Om in de Olympische sfeer van dit jaar te komen, is het wellicht interessant om Wagyu-vlees te introduceren.

Ga eens langs bij de plaatselijke reiswinkel en vraag of ze posters hebben; van Frankrijk voor een Tour-gevoel, of van Japan voor een Olympisch tintje. 
Zoek naar decoratiemateriaal als vlaggenlijnen of vlaggen voor aan de pui, kijk uit naar  typisch Japanse sfeermaterialen of richt je op de talloze sporten die tijdens de Spelen beoefend worden. Daarvan is decoratiemateriaal genoeg. Je zou jouw team ook helemaal in oranje poloshirts kunnen steken. . Wellicht kun je de sfeer wat breder trekken door met collega-winkeliers samen te werken. De bakker, visboer en groenteman willen vast wel meedoen.

Breng in de krant, op je website en via facebook jouw klanten op ideeën om in de juiste stemming te komen. Zo breng je jouw bedrijf extra onder de aandacht van de consument. 

Er is maar één restrictie: je mag absoluut geen vlaggen en andere materialen met Olympische ringen gebruiken. Dat logo is voorbehouden aan de organisatie van de Olympische Spelen. En zij kennen geen genade bij ongewenst gebruik.

Maar wie heeft die ringen nodig? Zorg er gewoon voor dat jouw winkel eruitziet om door een ringetje te halen, met al het lekkers dat bij het sportfeest hoort.

© vakblad Vers-inspiratie - een uitgave van b2b Communications BV - (026) 370 00 27 - Publicatiedatum: 22 June 2021

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl