Eindelijk zon! Eindelijk warmer, eindelijk de bloesem in de bomen. Om mij heen hoor ik overal die zucht van verlichting dat deze winter, met griepgolf na griepgolf, voorbij is. 

Feesten willen we! Ik tenminste wel. Gelukkig kan dat volop, want het voorjaar grossiert in feestdagen. Traditioneel en nieuw, het maakt mij niet uit We kennen natuurlijk allemaal de Dag van de Arbeid, Bevrijdingsdag, Pinksteren, Koningsdag en Moederdag. Minder bekend is Luilak (dit jaar op 19 mei), en vrijwel onbekend is de ‘Internationale Dag van Veiligheid op het werk’ (28 april). Een dag later, op 29 april begroet je al je klanten extra vrolijk, want dan is het de ‘Internationale Dag van de Lach’. En, deze wil ik je toch niet onthouden: op 5 mei wordt de Internationale dag van Naakt-tuinieren gevierd. Ik weet het; deze valt in de categorie non-informatie, je kunt er als versondernemer helemaal niets mee (tenzij je een beelddenker bent, dan sluit deze dag naadloos aan op de Internationale dag van de Lach).

Afijn, terug naar de voorjaarszon, naar de dagtemperatuur en het weer in het algemeen. Wist je dat er nergens ter wereld zoveel over het weer gepraat wordt als in Nederland? Ergens wel logisch, want ons weer is zo veranderlijk als wat, er is altijd wel een reden om erover te beginnen. Erover praten werkt als een sociaal smeermiddel. Voor versspecialisten is het bovendien (bij een goede weekvoorspelling althans) een prima aanleiding om te beginnen over barbecueën. 

Wie op een mooie voorjaarsavond door een willekeurige Nederlandse wijk loopt, ruikt het overal: de barbecues zijn weer van stal gehaald. Wat de bbq-trends zijn dit seizoen? We gaan terug naar ‘echt’, las ik ergens. Gasbarbecueën is uit, op hout gestookt is in. De Ofyr, Afrikaanse Braai, Swing grill of Oklahoma Joe; daarmee maakt de consument indruk op zijn vrienden. Op zo’n houtgestookte barbecue horen natuurlijk échte, pure smaken. Naast vlees (goed gemarineerde spareribs en saté blijven onverminderd populair) ligt er dit seizoen standaard ook vis op de gril, en zien we steeds meer spannende variaties met groente en fruit. Een speciaalbiertje erbij… lekker! Van mij mag het barbecuefeest beginnen en na deze lange stille winter non-stop doorgaan. Tot en met het najaar graag.

Wist je trouwens dat het 27 april de ‘Dag van de Stilte’ is? Ik denk dat ik die dit jaar maar aan mij voorbij laat gaan.  

© vakblad Vers-inspiratie - een uitgave van b2b Communications BV - (026) 370 00 27 - Publicatiedatum: 23 April 2018

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl