Iedere ochtend sla ik de krant open bij mijn ontbijt. Ik scan de koppen: ‘Dreiging leegstand in winkelgebieden’. ‘IMF schetst gitzwarte toekomst voor de economie’. Het is een zware en onzekere tijd. Winkelen is een risicovolle bezigheid geworden.

Omdat ik mijn dag niet gelijk de put in wil helpen, kies ik zorgvuldig de ingrediënten voor dit moment. Over mijn yoghurt met muesli en noten gaat vandaag als extraatje een handvol blauwe bessen: lekker zoet en ze hebben zo’n vrolijke bite. Wat de krant betreft, blijft mijn oog hangen op een artikel met kop ‘Neanderthalers waren ook al handig met touw’. Ik snak naar wat luchtigheid.

Ik hou er niet van om bij de pakken neer te zitten. Van fatalisme krijg ik de kriebels. Liever zoek ik naar de zonnige keerzijde, naar creatieve oplossingen om zowel mentaal als fysiek fit te blijven. Gelukkig zie ik jullie dat ook massaal doen. Met Pasen had de banketbakker in het dorp buiten een pick-up point ingericht voor het snel afhalen van bestellingen. Op de stoep hadden ze met krijt vakken getekend zodat er geen discussie ontstond over de anderhalve meter afstand. De lokale slager en de visspecialist hebben hun service uitgebreid en bezorgen nu ook aan huis.

Het is allemaal wel wat saai en stil, nu popconcerten zijn uitgesteld, verjaardagsbezoekjes wel erg kort en afstandelijk zijn en festivals niet doorgaan. Maar we bellen wel meer, we zwaaien vaker naar de buren aan de overkant en helpen elkaar waar mogelijk. We hebben de activiteit ‘Barbecueën in de achtertuin’ verheven tot hét ultieme gezins-uitje. Om het gemis op te vangen van vrienden en familie die niet aanschuiven, leven we ons gewoon extra uit in de keuken. We verzinnen creatieve marinades voor vlees en vis, nieuwe combinaties van groentes met fruit, en de kinderen stellen spannende salades samen. Bedankt, lieve versspecialisten, dat jullie dit lichtpuntje in onze week mogelijk maken! 

Judith Witte | judith@b2bcommunications.nl

© vakblad Vers-inspiratie - een uitgave van b2b Communications BV - (026) 370 00 27 - Publicatiedatum: 28 April 2020

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl