Het aspergeseizoen is 14 april officieel geopend, het barbecueseizoen (onofficieel) inmiddels ook tijdens de eerste warme lentedag, er zijn weer geurige Hollandse aardbeien en frisse knapperige raapsteeltjes. Ondertussen eten de haringen zich vol en vet zodat we op Vlaggetjesdag de komst van de Hollandse Nieuwe weer uitbundig kunnen verwelkomen. Vier het leven! 
 
Koningsdag: het startsein voor een nieuw muziek-, theater- of foodfestival. In Arnhem een week later gevolgd door het ‘Hoogte80 Festival’. Vier dagen lang  theater, muziek, eten en drinken in de buitenlucht, met foodtrucks die namen dragen als ‘Waffels op Wielen’, ‘What the Fork’ en  ‘Crazy Falafel Shop’. Inspiratie snuiven in de buitenlucht. Leve de Lente!

Ook start de ‘Giro d’ Italia’, dit jaar vanuit Apeldoorn, gevolgd door enkele etappes door Gelderland. Op zondag 8 mei schiet de wielerronde rakelings langs mijn woonplaats. Dat wordt een feest! De route richting Posbank is al maanden versierd met knalroze fietsen, in het dorp kleuren steeds meer etalages roze en zelfs de plaatselijke Oranjevereniging bekent kleur: zij hebben voor Koningsdag een wedstrijd uitgeschreven voor de mooist versierde, roze, fiets. De lokale middenstand heeft solidair de handen ineen geslagen met ludieke acties, er zijn al Giro-burgers, Italiaanse Tandemtosti’s en RozeRaceTompoucen.

Voor het zover is en ik, met een koel streekbiertje, ga kijken hoe de wielermannen zich in het zweet werken, moet ik zelf aan de bak. Op 17 april, met de marathon van Enschede. Op het programma staan ‘Running Beats’, een ‘Pasta Party’, en een Runnersbeurs met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van sport, gezondheid en voeding. Vooral die laatste is essentieel! Of je nu als professional een internationale wielerronde wil winnen, of als amateur een marathon wil volbrengen: je moet je lichaam van de juiste brandstof voorzien. Tijdens het schrijven van dit voorwoord leg ik dan ook de laatste hand aan mijn voorbereiding van die 42,195 kilometer. Met een verse, goed gevulde ‘wrap’ dit keer. Mijn eigen ‘Ren-je-Roti’. 
 

Copyright ©2016: Vers-inspiratie - Publicatiedatum: 25 April 2016

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl