De ambachtelijke worstenbroodjes van de van oorsprong Brabantse broers Bart (44) en Michiel van Gaalen (47) van De Bakkende Brabander, bestaan uit 100 procent varkens-scharrelvlees, echte roomboter en heerlijk brood. Ze zijn vrij van kunstmatige toevoegingen.

“Drie jaar geleden maakten Michiel en ik voor de lol vanuit huis worstenbroodjes op de ons bekende ouderwetse manier: brood laten rijzen met een natte theedoek er op en dan uiteindelijk een worstje ertussen. Vrienden en bekenden waren er helemaal weg van en zeiden: “Nu hoeven we niet meer naar ons pap en ons mam in Brabant want we hebben hier onze worstenbroodjes gevonden.” Je moet weten: worstenbroodjes zijn belangrijk in het Bourgondische Brabant, het is omgeven met sentiment, iedereen heeft ze in huis.  Daar is het zaadje geplant voor onze onderneming De Bakkende Brabander.”

Brabantse liefde

“We leveren onze worstenbroodjes gekoeld door het hele land uit, zowel aan particulieren als bakkerijen, traiteurs en (kaas)speciaalzaken. We bevinden ons in het premium segment: we maken de broodjes met Brabantse liefde en kwaliteit staat boven alles. Bovendien: 50 gram vlees is 50 gram vlees. Bij de eerste hap proef je direct al de worst, dat vinden wij belangrijk. Onze worstenbroodjes zijn gericht op de gebruiker, daar is onze receptuur op geschreven. Je hebt bijvoorbeeld geen servetje nodig als je ze eet.” 

Vegetarisch

“Onlangs hebben we, op veler verzoek, een vegetarisch worstenbroodje geïntroduceerd. Het is nadrukkelijk geen vleesvervangend product, maar een alternatief. Na driekwart jaar experimenteren, was ons testpanel laaiend enthousiast. Volgens hen activeert het broodje de smaakpapillen op een goede manier en smaakt het voortreffelijk.”

Win-Win

“We werken samen met winkeliers door het hele land, met de nadruk op het woord samen. Zodra onze producten in een specifieke winkel liggen, ondersteunen wij de winkeliers met slimme online marketingtools zoals blogs, Facebook-berichten, LinkedIn-posts et cetera. We benadrukken de aanwezigheid van onze producten in een bepaalde winkel. Een win – win situatie want de winkelier krijgt zo nieuwe klanten binnen die en passant ook nog andere producten kopen.”

De Bakkende Brabander levert ook rechtstreeks via het online foodplatform VersTrade, de nieuwe schakel tussen producent, horeca en foodspeciaalzaken.

www.debakkendebrabander.nl
www.verstrade.nl

© vakblad Vers-inspiratie - een uitgave van b2b Communications BV - (026) 370 00 27 - Publicatiedatum: 22 October 2018

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl