De Volendammer Visspecialist uit Amstelveen doet zijn naam eer aan: eigenaar Henry Schilder is een specialist in hart en nieren. In de ruim gesorteerde visspeciaalzaak vind je verse en gebakken vis, een diversiteit aan salades en gerechten, tot wijn aan toe. Iedere maand is er wel wat nieuws te proeven. 

Henry is veel met eten bezig, niet alleen in zijn werk, ook privé. “Ik volg geregeld workshops,” vertelt hij. “En als mijn vrouw en ik uit eten zijn geweest, kom ik meestal wel op ideeën. Daar ga ik thuis een beetje mee knutselen. Ook onze vertegenwoordiger van Epos, Jos Niesten, laat altijd leuke recepten zien. Daar geven we dan graag onze eigen creatieve draai aan. Soms kiezen we voor een iets andere presentatie, of veranderen we een ingrediënt. Sinaasappel bij de scholfilet bijvoorbeeld, geeft echt een zomerse twist aan het gerecht.” 

Nieuwe smaken laat hij altijd eerst door de medewerkers proeven. “Zij geven nuttige feedback. Met de suggesties die ze geven gaan we verder. Daarna testen we het uit in de winkel. Vaak laten we op vrijdag en zaterdag bordjes rondgaan om klanten te laten proeven. Zo stimuleren we bovendien dat ze eens wat anders kopen dan het gebruikelijke. De eerste weken na zo’n proeverij merken we meteen of het gerecht of de nieuwe salade aanslaat of niet. Over deze gerechten was iedereen gelijk enthousiast.” 

“Iedere maand proberen we wat nieuws. Of dat moeilijk is? Helemaal niet, er is zoveel variëteit in kruiden en marinades. En daarbij: we gaan altijd met de seizoenen mee, er is steeds een ander aanbod verse vis.” 

Ook in deze rubriek met uw EPOS-recept? 
Schrijf u in!
www.epos-specerijen.nl

Foto: ©VanVlietFotografie

Scholfilet met een zomerse twist

Ingrediënten

scholfilet, Bistro Kruidenolie Valencia (07240k), Bistro Kruidenolie Culinair (07042k), Tapenade Tricolore (07608k), groente en sinaasappel

Kabeljauwhaasje met truffel

Ingrediënten

Kabeljauwhaasje, Bistro Kruidenolie Truffel (07235k), Bistro Kruidenolie Culinair (07042k), Tapenade Truffel (07607k), groente en bieslook

De ondernemer en EPOS: een idee van twee

Menig collega ging u voor in de EPOS-rubriek ‘een idee van twee’. Versspecialisten delen op deze pagina’s met de lezers van Vers-inspiratie hun favoriete recepten, vertellen over hun bedrijf, waar ze trots op zijn en waar ze hun inspiratie vandaan halen. Heeft u ook een leuk recept met Epos-producten en krijgt u daar enthousiaste reacties op van uw klanten? Meld u dan aan: misschien wordt ook u gekozen voor één van de uitgaves.

www.epos-specerijen.nl 

© vakblad Vers-inspiratie - een uitgave van b2b Communications BV - (026) 370 00 27 - Publicatiedatum: 26 June 2017

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl