Herman van de Veer, visspecialist in het centrum van Oud Beijerland, houdt van goed eten; van mooie smaken en experimenteren met vis. Zo ontstaan originele producten als visbitterballen en tonijnburgers.  

Afgelopen november is viswinkel ‘Aan de kant’ forst verbouwd. “Om inspiratie op te doen heb ik gekeken naar de winkels in België,” vertelt Herman. “Belgen zijn echte Bourgondiërs, met liefde voor eten. We kunnen in Nederland nog veel van ze leren.” Hij heeft nu een supermoderne en strakke winkel, met een grote toonbank en een wand-koelvitrine waar mensen zelf salades, maaltijden en ovenschotels kunnen pakken. “Die maken we natuurlijk allemaal zelf, verser kan niet.”

Vooruitstrevend

Herman heeft een koksachtergrond en houdt van experimenteren met smaken. “Ik probeer van alles, ontwikkel graag nieuwe producten. Dan hou ik een proefsessie met het personeel om het uit te testen.” Epos is zijn vaste leverancier voor de kruiden, marinades en paneermelen. “Ze zijn vooruitstrevend qua productontwikkeling en receptideeën. Rayonmanager Martin Hoogvliet heeft altijd praktisch en bruikbare tips. Het zijn goede jongens die flink aan de weg timmeren.”

Kleurrijk effect

“Recepten bedenken we vaak samen, door met elkaar te sparren en onze ideeën samen te voegen; ook de zalm- en kabeljauwbitterballen zijn zo ontstaan. Voor een kleurrijk effect gebruik ik verschillende paneermelen voor deze snackhapjes. We blijven bezig, nu ontwikkelen we bijvoorbeeld hapjes puur voor uit de oven. De tonijnburger is ook bijzonder, die kan als een voorafje rauw gegeten worden. Maar je kunt hem ook grillen: één minuut per kant, zodat de tonijn nog lekker rosé is van binnen.”

Teamspelers

“Wat ons opvalt is dat mensen, meer dan vroeger, informatie willen,” vervolgt de visspecialist. “Ze vragen waar de vis vandaan komt en naar de vangstmethode. Ook is er meer vraag naar allergeenvrij; meestal gaat het daarbij om gluten.” Trots is Herman op zijn personeel: zes meiden en twee jongens die op al die vragen antwoord hebben. “Het is een schitterend team, het zijn echte teamspelers. Ze helpen elkaar en laten elkaar niet vallen; dat vind ik prachtig om te zien. Vriendelijkheid en service, in combinatie met mooie producten: dat is onze kracht.” 

Hieronder vind je 2 heerlijke recepten van Herman van de Veer
 

Tonijnbolletjes

Ingrediënten

Tonijn, Indian Ribroast (01231K), tomatenketchup (07169K), meesterlijke kruidenolie Rembrandt Rood (07952DS), zwarte kaviaar, rode paprika en dille, van Epos

Vis bitterballen

Ingrediënten

Zalmfilet, Kabeljauwfilet, Indian Ribroast (01231K), Perfecto 200 (04336K), Original Wiener Paneer (09194K), van Epos.

De ondernemer en EPOS: een idee van twee

Menig collega ging u voor in de EPOS-rubriek ‘een idee van twee’. Versspecialisten delen op deze pagina’s met de lezers van Vers-inspiratie hun favoriete recepten, vertellen over hun bedrijf, waar ze trots op zijn en waar ze hun inspiratie vandaan halen. Heeft u ook een leuk recept met Epos-producten en krijgt u daar enthousiaste reacties op van uw klanten? Meld u dan aan: misschien wordt ook u gekozen voor één van de uitgaves.

www.epos-specerijen.nl 

© vakblad Vers-inspiratie - een uitgave van b2b Communications BV - (026) 370 00 27 - Publicatiedatum: 14 April 2016

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl