Rob Tholhuijsen kent een bijzondere dynamiek in zijn slagerij in Renesse. In de zomer overspoelen vakantiegangers het dorp, het is razend druk in de slagerij, de barbecueschotels zijn nauwelijks aan te slepen… In de winter valt alles stil.

“Sinds we de slavinken hebben platgeslagen, vliegen ze de deur uit,” lacht Rob Tholhuijsen. “Vleesproducten moeten hier geschikt zijn voor de barbecue, anders lopen ze niet,” verklaart hij. In één goede zomermaand draait Tholhuijsen maar liefst een kwart van de jaaromzet en in het voor- en naseizoen verzorgen ze de catering bij groepsaccommodaties. Maar in januari en februari is het stil in Renesse, dan gaat de winkel dicht. “Afgelopen jaar waren we tijdens de winterstop in New York. Daar zag ik zoveel mooie foodzaken en leuke concepten, ik zat bomvol ideeën. Zóveel inspiratie was wat veel van het goede,” zegt hij met een knipoog.

Mooie onderscheidende producten, medewerkers die achter hun product staan en de klant zien staan; daar wordt Rob blij van. “Of dat nou bij een collega, een bakker of een restaurant is; aandacht en passie maken het verschil. Zoals Martin Hoogvliet, rayonmanager van Epos; hij is altijd enthousiast. Hij heeft goede ideeën en pusht nooit, laat na een bezoek een monster achter, of we gaan samen wat nieuws uitproberen. Zo is ook de Carpaccio Tournedos ontstaan. Ook al is het wat bewerkelijker; we laten er wel ons specialisme mee zien. We kijken goed naar de wensen van de klant. Het recept voor het broodje Renesse hebben we daarom aangepast. Met deze hoeveelheid saus is het mijn best verkochte broodje.” 

“Hoe druk het ook is, mijn vrouw Margot of ik zijn altijd in de winkel te vinden, om ook onze eigen klanten die extra aandacht te geven,” zegt Rob. “Ze vinden het fijn om herkend te worden. Veel van onze vaste bezoekers hebben een seizoensplek, ze komen ieder jaar terug. Als ik dan hoor dat ze enthousiast zijn over mijn producten, stimuleert mij dat om steeds wat nieuws te bedenken.” 

Ook in deze rubriek met uw EPOS-recept?
Schrijf u in!
www.epos-specerijen.nl

Foto: ©Joep van der Pal
Bron: Vakblad Vers-inspiratie oktober 2016

Carpaccio Tournedos

Ingrediënten

Kogelbiefstuk, ontbijtspek, parmezaanse kaas, bistro kruidenolie Groene pesto (07058K), pijnboompitten (05100K) en tartaarbakjes groen (03103P1000)

Broodje Renesse

Ingrediënten

Rundergehakt, Deense sandwichsaus (08035K), Chinese Roaststeakgekruid (01066K) en pistoletjes.

De ondernemer en EPOS: een idee van twee

Menig collega ging u voor in de EPOS-rubriek ‘een idee van twee’. Versspecialisten delen op deze pagina’s met de lezers van Vers-inspiratie hun favoriete recepten, vertellen over hun bedrijf, waar ze trots op zijn en waar ze hun inspiratie vandaan halen. Heeft u ook een leuk recept met Epos-producten en krijgt u daar enthousiaste reacties op van uw klanten? Meld u dan aan: misschien wordt ook u gekozen voor één van de uitgaves.

www.epos-specerijen.nl 

© vakblad Vers-inspiratie - een uitgave van b2b Communications BV - (026) 370 00 27 - Publicatiedatum: 24 October 2016

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl