Keurslager Steltenpool, een ambachtelijke slagerij in Hoevelaken, werd afgelopen zomer helemaal verbouwd. De winkel werd opener en transparanter, met een frisse en hypermoderne uitstraling. Wat niet is verdwenen is de dorpse warmte en gezelligheid. 

“Onze klantenkring is heel breed en sinds de verbouwing komen er duidelijk meer jonge gezinnen,” begint Gerard Steltenpool. Wat opvalt is het open karakter van de slagerij. We zien een ruime toonbank met rechte ruiten, waar de producten mooi tot hun recht komen. “Klanten vonden het assortiment opeens veel groter, terwijl we dat maar met een paar dingen hadden uitgebreid. Wel hebben we nu dry aged en black angus. Dat spreekt vooral de jonge mensen aan.” Maar een onderscheidend assortiment is niet genoeg. “Alles staat of valt met je medewerkers,” weet Gerard. “Het verkoop-technische aspect is natuurlijk belangrijk, maar hoe zij open staan voor de klant en deze helpen, vinden we cruciaal.”

Vorig jaar zomer vond er een versnelde wisseling van parttimers plaats: de vorige waren afgestudeerd, of kregen elders een baan. “Het was de eerste maanden hard werken om alle nieuwelingen goed te begeleiden,” blikt Gerard terug. “Nu, een half jaar later, staat er weer een team dat het geweldig doet en waar we trots op zijn. Iedere zaterdagochtend houden we eerst een overleg: wat staat er in de folder, wat en hoe kunnen we dingen verbeteren? Staan er klanten bijvoorbeeld te twijfelen wat ze zullen kiezen, dan vragen wij welke groenten ze op tafel gaan zetten. Zo kunnen we ze gericht adviseren. Veel mensen zijn met hun gezondheid bezig, ook daar proberen we op in te haken.”

Het slagersvak zit Gerard in hart en nieren; hij begon al in de slagerij toen hij 15 jaar was. “De oude Slotermaker, grondlegger van Epos, leverde de kruiden bij mijn eerste werkgever, hij was een heel aimabel persoon. Zijn kinderen dito. Die inslag van toen zie je nog steeds terug bij jongens van nu,” zegt Gerard over de huidige rayonmanagers van Epos. “Johan (Groenenberg, red.) komt regelmatig even binnenlopen. Dan heeft hij weer wat nieuws, en laat hij zien wat je ermee kan; zoals laatst met de Bistro kruidenoliën. Dat stukje vakmanschap erbij; daar héb je  wat aan.”

Beef & Truffel

Ingrediënten

Kogelbiefstuk, Bistro Kruidenolie Truffel (07235K), bosui, paprika en kastanjechampignons.

Valencia Spies

Ingrediënten

Kippendijen of kalkoenfilet, Bistro Kruidenolie Valencia (07240K), courgette, rode uien, kastanje champignons en mint.

De ondernemer en EPOS: een idee van twee

Menig collega ging u voor in de EPOS-rubriek ‘een idee van twee’. Versspecialisten delen op deze pagina’s met de lezers van Vers-inspiratie hun favoriete recepten, vertellen over hun bedrijf, waar ze trots op zijn en waar ze hun inspiratie vandaan halen. Heeft u ook een leuk recept met Epos-producten en krijgt u daar enthousiaste reacties op van uw klanten? Meld u dan aan: misschien wordt ook u gekozen voor één van de uitgaves.

www.epos-specerijen.nl 

© vakblad Vers-inspiratie - een uitgave van b2b Communications BV - (026) 370 00 27 - Publicatiedatum: 20 February 2017

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl