Thierry Rietveld komt uit een echte boeren-slagersfamilie. Als kleine jongen liep hij al mee met zijn vader; op de boerderij en in de winkel. Bewuste keuzes maken, voor zowel ondernemerschap als smaak, is hem met de paplepel ingegoten.  

“Hoe mooi is dat, om samen zo’n fijn bedrijf te runnen!” lacht Thierry, eigenaar van Kwaliteitsslagerij Rietveld uit Bodegraven. Met de focus op het rundvlees van eigen boerderij; het ‘Rietvelder Rund’, noemt hij zich “een ouderwetse vleesslager”. 

Thierry en zijn jongere broer Tony zijn inmiddels de derde generatie in het familiebedrijf. Thierry runt de slagerij, Tony de boerderij.  “We zijn heel bewust bezig met ons vlees. Voor de runderen hebben we onder andere een eigen voersysteem en de dieren lopen veel buiten. Ze hebben een prettig leven, zonder stress. Dat levert een mooi stuk vlees op.” 

Sinds de verbouwing vorig jaar heeft hij de focus wel breder getrokken. Het winkeloppervlak werd twee keer zo groot, en naast de grote schalen met kwaliteitslappen vlees, is er nu volop ruimte voor een keur aan samengestelde producten. “Daar kun je als slager tegenwoordig niet omheen”, vindt Thierry. “We hebben een carrousel laten bouwen waarin we verse maaltijden en salades presenteren. Dat is een echte blikvanger in de winkel.”

Voor de maaltijden en specialiteiten gebruikt de slager sinds jaar en dag de smaakmakers van Epos. “Ook daarin maken we bewuste keuzes. Mijn vader werkte al met hun producten, ik weet niet anders. Regelmatig krijgen we bezoek van een rayonmanager van Epos, en krijgen we leuke recepten opgestuurd. Het kippakketje en de gevulde biefstuk, het Rietveldertje, heb ik zelf bedacht. Dat vind ik leuk: je hebt een idee, gaat wat samenvoegen en testen of het lekker is. Als het goed loopt, blijft het.” 

Beeld:  ©Herbert Wiggerman

Het Rietveldertje

Ingrediënten

Dun gesneden biefstuk, Bistrosaus Salsa Di Nocci (08455), Bistro Kruidenolie Banadora (07012), Indian Ribroast (01231) en Super Twister (01493).

Kip Pakketje

Ingrediënten

Kip filet schnitzel, Bistro Kruidenolie Argentina (07039), Epos Grillmix E (02093), Epos Peterselie fijn (06061), schouderham, kaas jong belegen, katenspek en geraspte kaas.

De ondernemer en EPOS: een idee van twee

Menig collega ging u voor in de EPOS-rubriek ‘een idee van twee’. Versspecialisten delen op deze pagina’s met de lezers van Vers-inspiratie hun favoriete recepten, vertellen over hun bedrijf, waar ze trots op zijn en waar ze hun inspiratie vandaan halen. Heeft u ook een leuk recept met Epos-producten en krijgt u daar enthousiaste reacties op van uw klanten? Meld u dan aan: misschien wordt ook u gekozen voor één van de uitgaves.

www.epos-specerijen.nl 

© vakblad Vers-inspiratie - een uitgave van b2b Communications BV - (026) 370 00 27 - Publicatiedatum: 25 June 2018

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl