Wie bij Schreurs Vers en Vleesboerderij in Roermond binnenloopt, voelt het aan alles: ambacht en beleving creëren zit de ondernemers in de genen. De passie en inspiratie spat ervan af. 

In de grote verswinkel, met de ‘Biekeuke’ om te lunchen, worden vaak demonstraties gegeven en er valt altijd wat te proeven. Rinie Schreurs is verantwoordelijk voor al het reilen en zeilen in de winkel en keuken. Haar man Ton verzorgt de buitenwerkzaamheden, want ze hebben ook een eigen boomgaard met appels en peren, en ze houden varkens.

“Duurzaamheid vinden we belangrijk, net als verspilling tegengaan,” vertelt Rinie. “We maken een diversiteit aan gerechten, die we in de Biekeuke tegen een scherpe prijs aanbieden. Het menu wordt ingegeven door wat voorradig is: van uiensoep tot lasagne, boerenstoof en zuurvlees tot salades en gebak. Het is ‘eten wat de pot schaft’,” lacht ze. “Dit is een goede manier om onze producten onder de aandacht brengen. Het mes snijdt aan twee kanten.”  

Voor vele bereidingen gebruiken ze de producten van EPOS. “Die hebben een goede smaakbeleving. Bovendien bevatten ze weinig E-nummers. Dat is top, want daar houden onze klanten niet van”, zegt Rinie. “Het is leuk als rayonmanager Ralf Lemmering langskomt; hij heeft vaak nuttige tips. De spareribs bijvoorbeeld liepen niet zo goed, tot hij ons adviseerde ze anders te kruiden en te bereiden. Nu is dit weer een van onze toppers. Op de Slavakto 2018 zijn we er zelfs ‘Nederlands Kampioen Grillproducten’ mee geworden!” Het vlees komt natuurlijk van de eigen varkens. 

“We doen er alles aan om stress bij de dieren te vermijden, want dat heeft een slechte invloed op de kwaliteit van het vlees. Zo brengt mijn man ze zelf naar de slachter. We maken altijd weloverwogen keuzes, en dat geldt echt voor álle beslissingen die we nemen.” 

Beeld: ©Marcel van Hoorn Fotografie
 

Japanse Spareribs

Ingrediënten

Spareribs, Tandoori Marinade (07239), Tumbelinmix (04918), Indian Ribroast (01231), kleurzout en Maaltijdsaus Yakitori (80057)

Boeren stoofpot

Ingrediënten

Gegaarde runderpoulet (sous vide gegaard), aardappelschijfjes gegaard, wortel, spruitjes, paprika, rode ui, Goulash saus (08066), Poesta decoratiemix (02280) en ringetjes verse bosui.

De ondernemer en EPOS: een idee van twee

Menig collega ging u voor in de EPOS-rubriek ‘een idee van twee’. Versspecialisten delen op deze pagina’s met de lezers van Vers-inspiratie hun favoriete recepten, vertellen over hun bedrijf, waar ze trots op zijn en waar ze hun inspiratie vandaan halen. Heeft u ook een leuk recept met Epos-producten en krijgt u daar enthousiaste reacties op van uw klanten? Meld u dan aan: misschien wordt ook u gekozen voor één van de uitgaves.

www.epos-specerijen.nl 

© vakblad Vers-inspiratie - een uitgave van b2b Communications BV - (026) 370 00 27 - Publicatiedatum: 3 December 2018

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl