Uw Slager ’t Pleintje in Harskamp, van Berry en Ria van Kruistum. Een moderne Uw Slager waar je als consument volop aan je trekken komt. Maar er is meer: ook B&G Catering Service is hier gevestigd. Een ijzersterke combinatie.

Slager Berry, vertegenwoordiger bij Handstede groothandel voor de foodbranche en voor van Pelt vlees, wilde wat anders. Zijn hart lag bij de catering, daar wilde hij zijn energie instoppen. Daarom startte hij B&G (‘Beleven & Genieten’) Catering. Hij wilde ook aan de horeca leveren, maar dat bleek niet zo eenvoudig. Vanuit een slagerij zou dat beter gaan, meende hij. Toen de plaatselijke slager in Harskamp een overnamekandidaat zocht, greep hij dan ook zijn kans. Berry: “Beide zaken groeien gestaag, met name door het nauwe samenspel. Over en weer versterken we elkaar. De uitgangspunten zijn hetzelfde: ‘ambacht, beleving en genieten’.” 

Werkwijze

Een bestelling via de slagerij wordt verwerkt op een speciaal formulier, waarna iemand op kantoor de prijs en hoeveelheden berekent en deze vertaalt naar een werkformulier. Hierop ziet iedereen wat er moet gebeuren. Alle medewerkers hebben een nauwkeurig omschreven taak waardoor een vloeiende werkstroom ontstaat. Produceren ze voor een feestavond van de catering, dan wordt er gelijk meer gemaakt. Een deel van de maaltijden, soepen en dergelijke gaan naar de slagerij. De soepen worden daarvoor in potten afgevuld en gepasteuriseerd. “Slagerijklanten maken op deze manier kennis met de cateringproducten, wij hebben minder derving, en kunnen efficiënter werken.” Zelf is Berry continu bezig met de verkoop. Hij bezoekt de klanten, overlegt en luister naar hun wensen. Dat volgt een ‘Plan van aanpak & offerte’, waarin tot in detail staat omschreven hoe de opdracht wordt uitgevoerd. “Dit is beslist noodzakelijk, want de klussen die binnen komen variëren enorm. Van het meehelpen organiseren van feesten met honderden bezoekers als het jaarlijkse Van Gogh festival en bruiloften tot bedrijfslunches tot tuinfeestjes.”

Berry bouwde in de loop der jaren een uitgebreid netwerk op. Hij is lid van een netwerkorganisatie en geeft af te toe lezingen over zijn bedrijf. Door zijn gezicht te laten zien en zich te laten horen, wordt dat netwerk steeds groter. Mensen weten hem te vinden. “Wanneer je je bezig wilt houden met catering in de breedste zin van het woord, is goed kunnen netwerken essentieel. Verder moet je creatief zijn en flexibel. En er lol in hebben om een feest tot in de perfectie te regelen.”

Bedrijvigheid

Kwaliteit leveren is in alles wat ze doen een absolute must, zowel op organisatorisch als product-technisch vlak. “Alle gerechten en producten worden door onze eigen mensen bereid. Zij geven er, om ons te onderscheiden van de rest, zo veel mogelijk een eigen originele draai aan.” Berry en Ria hebben bovendien een klein legertje medewerkers en vaste oproepkrachten met 0-urencontracten om zich heen verzameld. De medewerkers selecteren ze op hun vakkennis, maar ook op het plezier dat ze in hun werk hebben. “Dat versterkt ons kwaliteitsimago”, aldus de ondernemer. Kwaliteit is er ook dankzij de nauwe samenwerking met vaste partners, zoals regionale boeren, vleesleveranciers, de plaatselijke bakker, een groenteman en toeleveranciers van aanverwante zaken als elektriciteit, tenten, toiletinrichtingen en geluid. “Ik ken deze mensen. Zíj weten dat wij kwaliteit eisen, ik weet dat ze die leveren.” 
Op de facebookpagina’s van B&G en de slagerij staan ondertussen voortdurend nieuwe foto’s, er wordt gewerkt aan een nieuwe site en jaarlijks presenteren beide bedrijven een paar mooie en uiterst informatieve folders. En in september stortte B&G Catering zich op bedrijfscatering. Inmiddels runnen ze het bedrijfsrestaurant voor een groot bedrijf in Barneveld met 500 werknemers. Ze leveren er alle producten en managen de afdeling.

Flexibiliteit en groei

Al deze activiteiten kosten ons zo nu en dan wel kopzorgen, geeft Berry toe. “Zo was onze werkruimte te krap geworden. Afgelopen maand is er, tussen alle andere werkzaamheden door, daarom een nieuwe keuken gebouwd. Dat was echt nodig om de gestaag doorzettende groei te kunnen realiseren. Soms, in drukke weekenden, maken we wel 40 stops om alle bestellingen te bezorgen. Dat vraagt om een flinke dosis flexibiliteit, ook van mijn medewerkers. Verder is het niet altijd eenvoudig om de juiste én voldoende medewerkers bij elkaar te krijgen. Toch zie ik de toekomst rooskleurig tegemoet!”

Door hun hart te volgen, de actieve houding en creatieve aanpak, lacht de toekomst Berry en Ria tegemoet. Beleven en genieten? Dat doen ze volop.

www.hetpleintje.uw-slager.nl
www.bengcatering.nl

Beeld buffet: ©Gerard Evers

© vakblad Vers-inspiratie - een uitgave van b2b Communications BV - (026) 370 00 27 - Publicatiedatum: 4 December 2017

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl