Cees Mol houdt van lekker eten. “Als ik het zelf niet lekker vind, verkoop ik het niet”, aldus de keurslager uit Goes. Om de smaak van een specialiteit optimaal te krijgen, is hij  soms tijden ‘aan het sleutelen’.

“Is het vel van een worstje nog nét wat te hard: dan kijken we goed naar het droogproces en veranderen we er wat aan. Zijn de gehaktballen iets te stug? Dan malen we wat minder lang. Zo’n verbeterproces gaat in heel kleine stapjes, klanten merken daar niet veel van. We hebben nu veel specialiteiten waar we heel blij mee zijn. En onze klanten ook. We laten veel proeven, dat werkt altijd. Wie onze rookworst of gehaktballen eenmaal geproefd heeft, wil niet meer anders.” 

Voor een vegetarische stamppot of vega-burger moet je niet bij Mol zijn. “Het lijkt of iedereen probeert in te spelen op de vegatrend. Wij doen daar niet aan mee. We verkopen goed en lekker rundvlees uit de regio, daar ben ik trots op. Wij doen gewoon waar we goed in zijn: lekkere vleeswaren en worst maken, en vleesspecialiteiten bereiden; zoals de Rendang en Babi Semoor.” 

Als Martin Hoogvliet (59), rayonmanager van Epos met een nieuw recept komt, maakt Mol het eerst precies volgens de regels. Enthousiast: “Daarna begint het; dan gaan we ermee aan de slag! We proeven, passen het recept aan naar onze wens, en proeven weer; net zolang tot we er helemaal achter staan. Martin geeft veel tips en heeft goede ideeën, dat werkt perfect. In onze slagerij komt een jonge klantengroep. Die jonge gasten houden niet zo van traditionele stamppotten”, weet Cees, “Ze kiezen liever exotischere gerechten; het jaargetijde maakt niet uit. De Rendang vonden wij in eerste instantie wat té uitgesproken Indisch. Daarom hebben we er boontjes aan toegevoegd; dat geeft het gerecht meer body en precies de zachte smaak die mijn klanten lekker vinden. En ikzelf natuurlijk”, lacht hij.

Ook in deze rubriek met uw EPOS-recept?
Schrijf u in!
www.epos-specerijen.nl

Foto: Keurslager Cees Mol (l) en Martin Hoogvliet
Beeld: © Peter Roek

Rendang Sapi

Ingrediënten

Riblappen, Rendang saus (80082K) en Perfecto (04336K)

Babi Semoor

Ingrediënten

Schouderfilet en speklappen, Semoor saus (80083K) en Perfecto (04336K).

De ondernemer en EPOS: een idee van twee

Menig collega ging u voor in de EPOS-rubriek ‘een idee van twee’. Versspecialisten delen op deze pagina’s met de lezers van Vers-inspiratie hun favoriete recepten, vertellen over hun bedrijf, waar ze trots op zijn en waar ze hun inspiratie vandaan halen. Heeft u ook een leuk recept met Epos-producten en krijgt u daar enthousiaste reacties op van uw klanten? Meld u dan aan: misschien wordt ook u gekozen voor één van de uitgaves.

www.epos-specerijen.nl 

© vakblad Vers-inspiratie - een uitgave van b2b Communications BV - (026) 370 00 27 - Publicatiedatum: 2 December 2019

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl