Vorig jaar breidde Frank Sier zijn winkel Sterkip in Volendam flink uit. “We openden gedurende een halfjaar een noodwinkel op een recreatiepark. De omzet bleef stabiel en is inmiddels zelfs met 20% gestegen; vooral door de verkoop van meer luxe artikelen.” 

“Onze klanten vragen, meer dan vroeger, om informatie”, signaleert Frank. “Zeker sporters willen precies weten wat ze eten. Service leveren vinden we belangrijk, daarom berekenen we sinds een half jaar van al onze producten de volledige voedingswaarde. Ook vroegen klanten om allergeen-veilige producten. EPOS biedt daarin onder de naam Dutch Spices veel keuze. De prijs-kwaliteitverhouding van alle producten is goed, de smaak is lekker; dat is voor mij essentieel. Daarbij is hun informatievoorziening prima, ze werken samen met Ingrediënten informatie Nederland en met PS in Food.” 

“Jos Niesten, onze rayonmanager van Epos, ken ik al jaren. Hij kwam al bij mijn vader over de vloer. Hij heeft overal een oplossing voor en goede ideeën. Er is zóveel mogelijk met kip en wild. Dat blijkt wel weer uit deze twee recepten, die we samen ontwikkelden.” 

2018 was het jaar van de verbouwing, waarbij duurzaamheid centraal stond. Er kwam onder andere een chiller die bereide maaltijden terugkoelt, led-verlichting en een tank die water opwarmt met warmte van de koelinstallatie. Ook liet Frank een app ontwikkelen waarmee in de winkel voedselverspilling wordt voorkomen. 

In 2019 zet hij vol in op innovatie van het assortiment. “Meer voorgegaarde maaltijden die laag zijn in suiker en glutenvrij, en meer luxe artikelen, zoals kipsushi en sashimi van eend. We zijn geen eetwinkel, zelfs broodjes worden meegenomen. In de winkel eten? Nee, dat zie je niet op Volendam.” 

Ook in deze rubriek met uw EPOS-recept?
Schrijf u in! 
www.epos-specerijen.nl

Beeld: © Dutch Photo Agency

Pasta Carbonara Kip

Ingrediënten

Kaasroomsaus (08063K), gekookte pasta, gerookte kipfilet, gebraden kiprollade, bosui, bacon blokjes en doperwten.

Mexicaanse tosti’s

Ingrediënten

Geraspte Kaas (11090K), Tortillasaus (08179K), salami, ham, tortilla's, tomaten en Feestelijke Decoratiemix (09046G0750)

De ondernemer en EPOS: een idee van twee

Menig collega ging u voor in de EPOS-rubriek ‘een idee van twee’. Versspecialisten delen op deze pagina’s met de lezers van Vers-inspiratie hun favoriete recepten, vertellen over hun bedrijf, waar ze trots op zijn en waar ze hun inspiratie vandaan halen. Heeft u ook een leuk recept met Epos-producten en krijgt u daar enthousiaste reacties op van uw klanten? Meld u dan aan: misschien wordt ook u gekozen voor één van de uitgaves.

www.epos-specerijen.nl 

© vakblad Vers-inspiratie - een uitgave van b2b Communications BV - (026) 370 00 27 - Publicatiedatum: 19 February 2019

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl