In de eigen rokerij en worstmakerij in Winsum maken keurslager Henk Kamps en chef-slager Tim Spijk worsten, vleeswaren, hammen en de lekkerste vlug-klaar producten.  “Het liefst wat pittig en kruidig; daar houden Groningers van.” 

Tim Spijk is chefslager bij Keurslager Henk Kamps. De jonge slager werkt er al 17 jaar. “Ik kwam binnen als 15-jarige, voor een stage van de detailhandelsschool. In de worstmakerij stond ik op dag één al worst te knopen. ‘Dat heb je goed in de vingers!’ vond Henk. Mijn vader is chef-kok, ik wilde altijd al met eten bezig zijn. Door deze stage wist ik wat ik wilde en stapte over naar de slagersvakschool. Nog steeds ga ik elke dag met plezier naar mijn werk. Het uitsnijden van een varken, het afwegen van de kruiden en specerijen en andere grondstoffen, en daar vervolgens mooie worsten van maken die ik zélf aan de klant kan verkopen; dat is toch geweldig!”

“Onze varkens en runderen komen uit de regio,” vervolgt Tim. “We kennen de boeren en hebben korte lijnen naar het slachthuis. Als de klant iets specifieks wil, een longhaas of bavette, dan zorgen we daarvoor. We verkopen nooit ‘nee’. Pekelen doen ze zelf, bewust met het kaliumzout One Grain. Onze klanten hebben daar baat bij.”

“Groningers hebben sterke magen. We houden van pittig en gekruid. We kiezen voor onze smaakmakers bewust voor Epos. Vanwege het brede assortiment, maar ook omdat ze meer voor je doen dan alleen kruiden leveren. Onze rayonmanager Severien Reinders komt regelmatig langs: met nieuwe producten, recepturen en tips hoe we met eenzelfde kruidenmix, -olie of marinade verschillende producten kunnen maken. 

Een echt zomers product is de kipvlinder met kruidenolie Mumbai die we samen hebben bedacht. Laatst vroeg een klant: Hoe smaakt dat dan? Ik wilde het haar laten proeven, maar waarschuwde dat er al wel klanten door in het ziekenhuis waren beland. ‘Hoezo dan?’, vroeg ze geschrokken. ‘Ze zijn zó lekker; ze aten hun vingers erbij op’, antwoordde ik. Het is leuk om klanten aan het lachen te maken. Ook daarom hou ik van dit werk.”   

www.epos.nl
www.kamps.keurslager.nl

Beeld: © Van Vliet fotografie

Kip Vlinder

Ingrediënten

Kipfilet, lente ui, rookspek, Bistro Kruidenolie Mumbai (07225K) en prikkers.

Kofta Burger

Ingrediënten

Rundergehakt, Chapli Kebabgekruid (02465K), Gebakken uitjes (06086K) en Hamburger hotsaus (08071K).

De ondernemer en EPOS: een idee van twee

Menig collega ging u voor in de EPOS-rubriek ‘een idee van twee’. Versspecialisten delen op deze pagina’s met de lezers van Vers-inspiratie hun favoriete recepten, vertellen over hun bedrijf, waar ze trots op zijn en waar ze hun inspiratie vandaan halen. Heeft u ook een leuk recept met Epos-producten en krijgt u daar enthousiaste reacties op van uw klanten? Meld u dan aan: misschien wordt ook u gekozen voor één van de uitgaves.

www.epos-specerijen.nl 

- Publicatiedatum: 26 August 2019

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl