Keurslagerij Groot is een volambachtelijke slagerij met twee filialen. De broers Jan en Arthur Groot zijn slagers met passie voor hun vak. “Alles draait om communiceren met een grote C; de consument staat centraal.” En kwaliteit natuurlijk. Met een hoofdletter K.  

Jan is graag in de winkel. Meestal is hij er aan het werk achter het blok, en altijd in contact met de klant. “Goed rundvlees, vooral biefstuk en mooie entrecotes, grillworst en filet americain zijn de pijlers waar onze slagerij op drijft. En de wraps natuurlijk,” vertelt hij. “We produceren alles zelf, centraal in onze eigen worstmakerij en zouterij. Ik vind het belangrijk om te laten zien dat ik een échte slager ben. Vakliefde uitdragen, zowel naar de consument als het personeel, is essentieel voor succes.” 

Jan en zijn broer Arthur namen in 1990 de zaak over van hun vader. Arthur runt een slagerij in Zaandam, Jan begon in 2010 in een heel nieuw winkelcentrum in Assendelft. “Door de jaren heen is er veel veranderd. Er werd een zaak gekocht, een andere verkocht, er werd geïnvesteerd in vernieuwing. We hebben moeilijke tijden gekend, maar een mindere periode is niet verkeerd. Ze zijn leerzaam; je wordt er sterker van.” 
Wat onveranderd bleef, is de kruidenleverancier. “Epos, ik weet niet beter!” lacht Jan. “Al in de zestiger jaren kwam oprichter Leen Slotemaker op zijn fiets langs bij mijn vader. Rayonmanager Jos Niesten komt ook al jaren bij ons over de vloer. Een goede persoonlijke band is echter niet genoeg, ze moeten wel kwaliteit leveren. Daarover zijn we heel tevreden. Bovendien is Epos altijd vernieuwend.” 

“De wraps hebben zich de afgelopen twee jaar bewezen als een  ijzersterk product,” vervolgt de slager. “Jos kwam indertijd langs om een demo te geven en we waren gelijk enthousiast. Ik dacht eerst dat het een typisch weekendproduct was, maar ik maak ze iedere dag: er is altijd vraag naar. De gebraden rosbief en gerookte kipfilet zijn vanzelfsprekend van eigen fabricage. Juist in december zijn dit hardlopers. Ze zien er ook zo feestelijk uit.”

ook in deze rubriek met uw EPOS-recept?
Schrijf u in!
www.epos-specerijen.nl
 

Carpaccio wrap

Ingrediënten

Wrap, Bistro saus salsa di nocce (08455POT01), Tartaar saus (08264K2.50) en gebraden rosbief.

Gerookte kipfilet wrap

Ingrediënten

Wrap, Bistro saus salsa di nocce (08455POT01), Tartaar saus (08264K2.50) en gerookte kipfilet.

De ondernemer en EPOS: een idee van twee

Menig collega ging u voor in de EPOS-rubriek ‘een idee van twee’. Versspecialisten delen op deze pagina’s met de lezers van Vers-inspiratie hun favoriete recepten, vertellen over hun bedrijf, waar ze trots op zijn en waar ze hun inspiratie vandaan halen. Heeft u ook een leuk recept met Epos-producten en krijgt u daar enthousiaste reacties op van uw klanten? Meld u dan aan: misschien wordt ook u gekozen voor één van de uitgaves.

www.epos-specerijen.nl 

© vakblad Vers-inspiratie - een uitgave van b2b Communications BV - (026) 370 00 27 - Publicatiedatum: 6 December 2016

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl