Met je hele voetbalteam eten van een reuzenhamburger; dát is nog eens een kinderwens. Sky, profvoetballertje in spe, droomde ervan. De BZTshow van de KRO-NCRV liet de wens in vervulling gaan, mede dankzij Vers-inspiratie én slager Hermen Ter Weele uit Oene.  

Het begon allemaal toen op de www.vers-inspiratie.nl een mailtje binnenkwam van de BZT show, het populaire tv-programma voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar waarin kinderwensen in vervulling gaan. Het heerlijk chaotische programma wordt gemaakt door KRO-NCRV en gepresenteerd door Pepijn Gunneweg en Jetske van de Elsken. Gemiddeld zijn er 65.000 kijkers per aflevering. 

Maffe wensen

De wens van Sky was helder: voor één keer van zijn strenge sportdieet afstappen, om samen met zijn elftal, club Brabant United uit Den Bosch, te genieten van een reuzenhamburger. De vraag ‘Weten jullie iemand die in staat is een reuzenhamburger te maken?’ van de BZT-redactie aan ons platform werd meteen bij de kop gepakt. Wie in ons netwerk was in staat een hamburger van minstens 80 cm in doorsnede te maken? Lang hoefden we niet te zoeken. Dit was een kolfje naar de hand van slager Herman ter Weele. 

Op vrijdag 31 maart was het zover: de opnames. De studio zat bomvol enthousiaste kinderen; hele klassen, sportteams, ouders. Niemand weet welke wensen in vervulling zullen gaan en de toch al opgewonden stemming wordt nog eens stevig opgepord door het orkest. Een slordige greep uit de wensen die deze middag in minder dan een uur werden vervuld: een leraar die  altijd opschept over zijn bokstrainingen werd door een van zijn leerlingen voor het blok gezet: hij moest aan de bak tegen meervoudig Nederlands bokskampioen Henrico La Cruz. Een jongen wilde dolgraag eens met zijn stunt-step stunten op bubbeltjesplastic. Een ander kreeg eindelijk de kans een échte koe te beschilderen. En onze voetballer Sky kreeg zijn reuzehamburger. 

In de schijnwerpers

Herman had het allemaal uitstekend voor elkaar. Op een Big Green Egg werden alvast  hamburgers in normaal formaat gebakken, waarmee presentatrice Jetske op smakelijke wijze het verhaal op stoom bracht. Sky vertelde uiteraard over zijn wens; en dat het niet meevalt je dagelijks aan een streng dieet te houden om topsporter te worden. Dat je dan wel eens wil zondigen. Herman verhaalde in de studio enthousiast over het tot stand komen van de hamburger, buiten lag de reuzehamburger van meer dan 80 cm doorsnede en een gewicht van 10 kilo op een gasbarbecue te grillen. Het ‘broodje’ kwam van de plaatselijke bakker. Na enig grilwerk onder deskundige leiding van rechterhand Hans-Peter Spaans werd de hamburger naar binnen gebracht en vakkundig opgemaakt. Uiteraard met de nodige klodders ketchup. Als feestelijke afsluiting mocht Sky als eerst een hap nemen van de gigantische hamburger, wat tot hilarische reacties vanuit de zaal leidde. Tot slot mocht alle voetballertjes mee-eten. 

Herman ter Weele zette deze middag het slagersambacht letterlijk en figuurlijk volop in de schijnwerpers. Met zijn perfecte hamburger van uitsluitend rundvlees van eigen slacht, gemalen en op smaak gebracht met pure kruiden en een snufje zout, zonder overige toevoegingen, wist hij een hele zaal enthousiast te krijgen. 

Positief imago 

Je hoeft als ondernemer natuurlijk niet te wachten tot een dergelijke kans zich voordoet. Zet je vak lokaal in de schijnwerpers, en ga actief op jacht naar mogelijkheden. Wat let je om ‘voedingswensen’ van schoolleerlingen te honoreren, of een gastles te geven? Nodig een klas uit in de zaak, houd open dagen, zoek contact met sportclubs, ga met foto’s en mooie verhalen social media op, bouw aan een goede website. Alles wat positief bijdraagt aan het imago van versspecialisten helpt ons op weg naar een rooskleurige toekomst. 

Foto's: ©KRO-NCRV/Juljetta Batajeva

© vakblad Vers-inspiratie - een uitgave van b2b Communications BV - (026) 370 00 27 - Publicatiedatum: 24 April 2017

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl