In het centrum van het Friese dorp Akkrum, nabij jachthavens, campings en vakantieparken, vind je Keursslagerij Spijkerman van de broers Daan en Henk. “Onze klanten komen uit alle windstreken. Wij kiezen daarom voor smaken die voor iedereen toegankelijk zijn.” 

“Voor veel mensen begint hun vakantie thuis achter de computer,” vertelt Daan. “Mensen regelen dan ook vast hun gourmet of barbecue voor als ze hier op hun vakantiebestemming zijn. Daarom zijn wij online goed bereikbaar.” In het zomerseizoen is het flink aanpakken, maar Daan benadrukt dat hij dat niet alleen doet. “Wij doen het sámen, met een team van 18 medewerkers. Je hoort wel; de slager moet achter het hakblok vandaan, maar ik vind de gezichten van het personeel minstens zoveel waard als mijn hoofd. Klanten zien hier een fijn team aan het werk.”
 
Zelf op vakantie in Italië en Spanje zag Henk in de slagerijen mooie rauwe hammen in het zicht hangen, en was verkocht. “Waarom zou dat hier niet kunnen? Je moet het alleen durven, en doen! Onze rauwe hammen krijgen 14 tot 18 maanden tijd om te rijpen. Dit zijn producten waar mensen speciaal voor terugkomen.” 

Wie ook geregeld terugkomt, is Severien Reinders, rayonmanager van Epos. Daan: “Onze opa werkte al met Epos, maar merkentrouw is niet onze belangrijkste reden. Producten moeten goed zijn, anders gebruik ik het niet. Severien weet dat. Zij neemt altijd producten mee die echt iets toevoegen aan ons assortiment. Wij zijn vooral fan van de marinades en de sauzen van Epos, zoals de venkelmarinade. Ik hou van de smaak van venkel, die mooi combineert met varkensvlees. Wij kiezen in dit recept bewust voor vlees van het Livar-varken. Ook dát is een product waar wij als ambachtelijk slagerij - met oog voor verantwoord vlees - volledig achter staan.”

Beeld: © Anne van der Woude

Spijkerman's filet-pakketjes met venkel

Ingrediënten

Varkensfilet, Bistro Kruidenolie Venkel-tijm (07247), roomkaas en venkelworst.

De ondernemer en EPOS: een idee van twee

Menig collega ging u voor in de EPOS-rubriek ‘een idee van twee’. Versspecialisten delen op deze pagina’s met de lezers van Vers-inspiratie hun favoriete recepten, vertellen over hun bedrijf, waar ze trots op zijn en waar ze hun inspiratie vandaan halen. Heeft u ook een leuk recept met Epos-producten en krijgt u daar enthousiaste reacties op van uw klanten? Meld u dan aan: misschien wordt ook u gekozen voor één van de uitgaves.

www.epos-specerijen.nl 

© vakblad Vers-inspiratie - een uitgave van b2b Communications BV - (026) 370 00 27 - Publicatiedatum: 27 August 2018

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl