Met 2 vestigingen en catering door heel Nederland is de Dorpsslagerij in Amersfoort nauwelijks ‘dorps’ te noemen. Maar ambachtelijk zijn ze zeker. “We maken bijna alles zelf en hebben een eigen worstmakerij. Onze focus ligt op kwaliteit en vernieuwing.”

Jeroen van Vulpen, eigenaar van de Dorpsslagerij, vindt het leuk; het ontdekken van nieuwe smaken en verzinnen van nieuwe specials. Die passie heeft hij niet van een vreemde: “We zijn een echt familiebedrijf,” legt hij uit. “Mijn ouders verzorgen de barbecues en catering, mijn broertje Martijn ondersteunt hen daarbij, en ik run de winkel. Mijn ouders reizen veel en zijn net terug van vier weken Afrika. Van hun reizen nemen ze altijd kookboeken en nieuwe recepturen mee. Daarmee maken we écht wat anders.”

Kwaliteit voorop

De Franse bal komt uit de koker van Martijn. “Het balletje is heel smaakvol geworden; het toefje erbovenop maakt het helemaal af. Echt een leuk product om op te dienen als warm hapje bij een tapas of hapjesschotel”, vindt Jeroen. De ‘Kip van de chef’ is van hemzelf. “De laatste tijd ben ik veel gaan experimenteren met de Meesterlijke Kruidenoliën; die zijn heel veelzijdig,” zegt hij. “Epos heeft mooie producten, een goede service, en altijd nieuwe ideeën en recepten. Onze rayonmanager, Johan, is ook heel betrokken, dat vind ik wel bijzonder. Ja, er is zeker een gunfactor in het spel dat ik bij ze bestel.” Kwaliteit leveren staat bij alle beslissingen voorop, zo vertelt Jeroen. “In onze toonbank ligt daarom ook alleen natuurvlees. De koeien en varkens komen van vaste mesters. We kiezen de dieren zelf uit en ze worden door ons uitgebeend.”

Proeverij

Iedere zaterdag is er een proeverij in de slagerij, en één keer per maand staat Jeroen buiten; met een kraampje en hapjes voor het passerende publiek. “Als je een nieuw product alleen in de toonbank legt, verkoopt het veel minder dan wanneer je mensen laat proeven. Via onze facebookpagina geef ik er extra ruchtbaarheid aan. Daar komen best veel reacties op!”

Jeroen van Vulpen heeft zijn focus gelegd op twee toppertjes in de winkel, kijk hieronder voor de recepten.

Bron: Vakblad Vers&Vers februari 2015

 

Frans Balletje

Hoofdingrediënten

Half-om-half gehakt, Zaanse Mosterd (07093K), Beefsteakkruiden (02011K) en Pizza Kaas (11090K) van Epos

Het recept van Kip van de Chef van Jeroen van Vulpen kun je terugvinden op deze site:

Ingrediënten

Kipfilet zonder haasje, Grillmix E Kerry (02094K), Meesterlijke Kruidenolie van Gogh Bruin (07951DS) en Kruidencrème (08060K) van Epos.

De ondernemer en EPOS: een idee van twee

Menig collega ging u voor in de EPOS-rubriek ‘een idee van twee’. Versspecialisten delen op deze pagina’s met de lezers van Vers-inspiratie hun favoriete recepten, vertellen over hun bedrijf, waar ze trots op zijn en waar ze hun inspiratie vandaan halen. Heeft u ook een leuk recept met Epos-producten en krijgt u daar enthousiaste reacties op van uw klanten? Meld u dan aan: misschien wordt ook u gekozen voor één van de uitgaves.

www.epos-specerijen.nl 

- Publicatiedatum: 4 February 2016

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl