‘Op het dorp’ is Keurslager Brouwer vooral bekend als de rolladespecialist. “We maken ze nog steeds volgens het recept van opa Brouwer,” vertelt slager Dirk Korf trots. Traditie en innovatie gaan hand in hand in de slagerij op Urk: naast de rollades, met ‘de smaak van toen’, liggen de pizza’s in originele smaakcombinaties anno 2015.

In de toonbank van Brouwer zien we naast een diversiteit aan rollades, ook duurzaam varkensvlees, Limousine en Ierse biefstuk. “We verkopen alleen producten met een goed verhaal,” zegt Dirk. “Maar het belangrijkst vinden we dat het vlees een fantastische smaak heeft.”

Diversiteit

De keuze voor hun kruidenleverancier is net als voor het vlees een heel bewuste. “We werken al met ze samen sinds ze op de markt zijn, Epos is anders dan de rest. Ze maken kleurrijke producten, onze rayonmanager Wendy Vinke komt regelmatig even langs en laat dan nieuwe producten zien. Natuurlijk willen ze hun kruiden en marinades verkopen, maar ze doen meer: ze denken echt mee met de slager. Zo geven ze ideeën hoe je meerdere specials maakt met hetzelfde product.  Zo staat je kruidenkast niet helemaal vol, maar heb je wél diversiteit in je toonbank.”

Kennisuitwisseling

Behalve van Epos, haalt Dirk ook kennis en inspiratie uit vakbladen en uit de werkgroep van de Keur. “Maandelijks komen we met collega’s bij elkaar en wisselen we recepten en ervaringen uit. Als ik tijd heb, ga ik ook graag bij collega’s kijken. Zelf vind ik dat ook leuk; om collega’s te inspireren en te helpen.”

Weekendtoppers

Vanwege die diversiteit, wordt er veel geëxperimenteerd in de werkplaats: “Met het team gaan we aan de slag, meestal op vrijdag, aan het eind van de middag of op zaterdag. En dan proeven hè,” lacht Dirk. “Er werken hier zeven mensen, dus dat zijn zeven verschillende smaken. Toch kunnen we opeens allemaal ergens enthousiast over zijn. Zoals over deze pizzarecepten. Richting het weekend zijn het echt toppers.

Hieronder vind je twee lekker pizza's van Dirk Korf.

Bron: Vakblad Vers&Vers augustus 2015

Pizza Carré Chicken

Ingrediënten

Kippendijvlees en Piri Piri saus (08135K), Kip Briljant (02148K), Knoflooksaus (08093K) en Pizzakaas (11090K) van Epos.

Pizza Carré Shoarma

Ingrediënten

Shoarmavlees (procureur) en Pizzasaus (08136K), Shoarmamelange (01718K), Shoarmasaus  (08162K) en Pizzakaas (11090K) van Epos.

De ondernemer en EPOS: een idee van twee

Menig collega ging u voor in de EPOS-rubriek ‘een idee van twee’. Versspecialisten delen op deze pagina’s met de lezers van Vers-inspiratie hun favoriete recepten, vertellen over hun bedrijf, waar ze trots op zijn en waar ze hun inspiratie vandaan halen. Heeft u ook een leuk recept met Epos-producten en krijgt u daar enthousiaste reacties op van uw klanten? Meld u dan aan: misschien wordt ook u gekozen voor één van de uitgaves.

www.epos-specerijen.nl 

- Publicatiedatum: 24 January 2016

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl