Keurslager Hoogland is een echte dorpsslagerij met een dorps karakter. Het is er altijd gezellig. Ambachtelijk én modern, zo typeert Guus zijn bedrijf. Van de Hollandse Akerslootste gehaktbal naar het Oosterse Kip Saigon. 

Voetbal-ballen

Guus Hoogland, Keurslager in Akersloot, is de derde generatie in de slagerij. “Het was niet direct onze bedoeling om de slagerij over te nemen,” blikt hij terug, “maar soms lopen zaken anders. Mijn vrouw werkte al bij een Keurslager. Het besluit om samen de slagerij van mijn ouders over te nemen was snel gemaakt.” Het bekendst zijn ze om hun gehaktballen. “We maken ze van goede verse grondstoffen, kruiden van Epos, wat zoete ketjap… en nog iets; maar dat is het geheim van de smid,” lacht Guus. “We leveren ze voor een klein prijsje aan lokale sportkantines. Een mooie bijkomstigheid is dat mensen die ze geproefd hebben, speciaal naar onze slagerij komen voor deze ‘voetbal-ballen’. Kunnen ze ook thuis lunchen met ‘een broodje Akerslootse bal’.” 

Makkelijk te maken

“Bij de overname hebben we direct een verjonging van het assortiment toegepast, met lekkere vlug-klaar producten, maaltijden en soepen,” vervolgt de slager. “Ook zijn we rendabeler gaan werken en hebben we de winkel verbouwd. De worstmakerij is gebleven, want we wilden de ambachtelijke uitstraling behouden. We maken veel zelf.” Nu lopen de stoofpotjes en hachee nog goed, maar vanaf maart pakt Guus de voorjaars- en zomerrecepten weer op. “Jos Niesten, onze rayonmanager bij Epos, heeft altijd goede ideeën.

“We maken veel zelf ” 

Ook nu weer, met de recepten voor Kip Saigon en Chinees Smoorvlees. Die gerechten zijn heel smakelijk, en voor ons makkelijk te maken. Maar dat geldt eigenlijk voor alle Epos-recepten. We garen de verschillende ingrediënten sous-vide voor, zodat we altijd voorraad hebben en heel snel kunnen bijmaken als de vraag groot is.” “Wat ik belangrijk vindt, is dat we onze klanten goed informeren,” besluit Guus. “Over de herkomst van het vlees, en over de bereiding bijvoorbeeld. Ik wil dat de klant de winkel verlaat met een goed gevoel, dat hij weet: ‘die slager en zijn team hebben er verstand van.’”

Hieronder vind je 2 heerlijke recepten van Guus Hoogland.

Bron: Vakblad Vers-inspiratie februari 2016

Kip Saigon

Ingrediënten

Kippendijen, sperzieboontjes, cashewnoten, Fruitige Kokosmix (02123K), Maaltijdsaus Saigon (07138K) en Grillolie Galanga (07055K), van Epos.

Chinees Smoorvlees 

Ingrediënten

Runderstoofvlees, sperzieboontjes, paprika, Colorozozout (04073K), Chinese Roaststeak (01066K), Perfecto (04336K), Grillolie Galanga (07055K) en Maaltijdsaus Hoisin (08968K) van Epos..

De ondernemer en EPOS: een idee van twee

Menig collega ging u voor in de EPOS-rubriek ‘een idee van twee’. Versspecialisten delen op deze pagina’s met de lezers van Vers-inspiratie hun favoriete recepten, vertellen over hun bedrijf, waar ze trots op zijn en waar ze hun inspiratie vandaan halen. Heeft u ook een leuk recept met Epos-producten en krijgt u daar enthousiaste reacties op van uw klanten? Meld u dan aan: misschien wordt ook u gekozen voor één van de uitgaves.

www.epos-specerijen.nl 

- Publicatiedatum: 17 February 2016

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl