Peter van Berkel heeft een slagerij én een viswinkel in Roosendaal. De basis van beide bedrijven: “De kwaliteit moet altijd goed zijn. Dat geldt voor je producten, maar zeker ook voor de bediening”. 

Peter van Berkel startte in 2014 vanaf nul met een eigen slagerij. ‘Zou je dat wel doen? Het zijn moeilijke tijden’, hoorde hij van diverse kanten. Peter: “Hiervoor werkte ik bij een varkensvleesgroothandel en was ik onder andere AH-bedrijfsleider. Maar dít was wat ik wilde: voor mezelf beginnen. Al snel verdubbelde de omzet, en vorig jaar opende ik hier aan de overkant een viswinkel. Een bedrijfsleider is er verantwoordelijk voor het assortiment en bewaakt de kwaliteit. Ik stuur mee aan, vooral op het commerciële vlak”.

Goed doordachte keuzes maken vanuit het hoofd én het hart; daar is hij goed in. “Ik wil bijvoorbeeld geen kruiden die ik één keer gebruik en daarna op de plank blijven staan”, vervolgt de slager. “De kruiden en marinades van Epos zijn multi-inzetbaar, mede daarom ben ik fan van ze. Met mijn rayonmanager bij Epos, Martin Hoogvliet, heb ik een leuke klik. Hij komt hier niet langs om zo snel mogelijk te scoren, want daar heb ik een hekel aan. Samen ontwikkelen we vaak recepten, zowel voor de slagerij als voor de viswinkel. Op vrijdag staat hierbuiten geregeld een kraampje, dan maak ik de weekspecial. Martin heeft er ook een keer een demo gedraaid. Heerlijke bakgeuren die zich verspreiden door de winkelpassage; dat trekt altijd klanten”. 

Peter doet online veel op Facebook, en staat in ‘real-life’ zes dagen van de week in zijn winkel. “Wij steken veel energie in klantvriendelijkheid en service. Betrokkenheid is een wisselwerking tussen winkelmedewerkers en de klant. Vertelt iemand dat hij naar het ziekenhuis moet, dan komen we daar later op terug: klanten komen voor méér dan alleen kwaliteit. Ze moeten het fijn vinden om de winkel te bezoeken.” 

Ook in deze rubriek met uw EPOS-recept? Schrijf u in! 
www.epos-specerijen.nl

Beeld: ©Peter Roek

Rolletje van Heilbot

Ingrediënten

Heilbot, aardappelschijfjes, Kaasroomsaus (08063), Serranoham, Bistro Kruidenolie Venkel-Tijm (07247) of Dille-Dragon (07248), prei, Super Twister (01491), geraspte kaas, en trostomaatjes

Japanse kipsaté

Ingrediënten

Kipfilet of kipdijvlees, Maaltijdsaus Yakitori (80057), Bistro Kruidenolie Smokey Bastard (07249), Gebakken uitjes (06086), Saté Ketjap (07154) en lente-ui.

De ondernemer en EPOS: een idee van twee

Menig collega ging u voor in de EPOS-rubriek ‘een idee van twee’. Versspecialisten delen op deze pagina’s met de lezers van Vers-inspiratie hun favoriete recepten, vertellen over hun bedrijf, waar ze trots op zijn en waar ze hun inspiratie vandaan halen. Heeft u ook een leuk recept met Epos-producten en krijgt u daar enthousiaste reacties op van uw klanten? Meld u dan aan: misschien wordt ook u gekozen voor één van de uitgaves.

www.epos-specerijen.nl 

© vakblad Vers-inspiratie - een uitgave van b2b Communications BV - (026) 370 00 27 - Publicatiedatum: 23 April 2018

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl