Paul van Montfort, van Keurslagerij Montfort in Sittard, verkoopt sinds tweeënhalf jaar uitsluitend scharrelvlees: Livar, verantwoord rundvlees en Meije kip. Alles is vrij van gluten en E-621 komt er niet meer in.  “We wilden een nieuwe weg inslaan,” verklaart hij.


“Onze doelstelling was binnen een half jaar helemaal over te gaan op scharrelvlees,” vertelt Paul van Montfort. “Dat is binnen 3 maanden gerealiseerd. Bovendien is onze vers-lijn vrij van gluten; dat heeft zoveel nieuwe klanten opgeleverd. De marinades en kruiden die we gebruiken zijn vrij van E- nummers, ze zijn heerlijk van smaak. We krijgen nog steeds positieve reacties van klanten; die zijn razend enthousiast.”

Vakmanschap

Het Limburgse kloostervarken Livar staat in het teken van een vorm van dierhouderij die zich uit in maximaal dierenwelzijn. Het vlees heeft een onderscheidende, uitmuntende smaak en vleeskwaliteit. Specialisten die met Livar samenwerken, moeten voldoen aan strenge eisen en beschikken over voldoende kennis en vakmanschap. “Ik volgde een uitgebreid programma om het predicaat ‘geselecteerd Livarspecialist’ te mogen dragen. Daar ben ik best trots op.” Van Montfort is de enige slagerij in Limburg die het gehele assortiment Livarvlees verkoopt. “Klanten komen van heinde en verre voor het Livarvlees. Wij staan er voor 100 procent achter. We willen alleen gezonde, verantwoorde producten kunnen leveren. Daarom hebben we ook gekozen voor Epos.”

Snel klaar

Paul staat altijd in de winkel zelf het vlees te verwerken. “Zo zie en hoor ik alles. De betrokkenheid met klanten vind ik heel belangrijk, en het brengt me op nieuwe ideeën. Ik hou niet van veel toeters en bellen, bij alle specials wil ik het vlees goed kunnen proeven: dat moet de boventoon voeren. Deze recepten zijn altijd snel en op ieder moment bij te maken. Dat moet ook wel, want ze lopen als een trein!

Hieronder vind je twee verantwoorde recepten van Paul van Montfort.

Bron: Vakblad Vers&Vers juni 2015

Cranberry Pastry

Hoofdingrediënten

Livar gehakt, Cranberry Compote en Charlie’s White Crumbs DS (02655K), Mary’s Roulade Mix DS (02780K) en Jack’s Chinese Roaststeak DS (02531K) van Epos (Dutch Spices).

Meesterlijke Kip-Picasso

Hoofdingrediënten

Kipfilets (zonder haas), Spek en Bistrosaus Salsa di Nocci (08455P) met Meesterlijke Kruidenolie Picasso Bruin (07955K) van Epos.

De ondernemer en EPOS: een idee van twee

Menig collega ging u voor in de EPOS-rubriek ‘een idee van twee’. Versspecialisten delen op deze pagina’s met de lezers van Vers-inspiratie hun favoriete recepten, vertellen over hun bedrijf, waar ze trots op zijn en waar ze hun inspiratie vandaan halen. Heeft u ook een leuk recept met Epos-producten en krijgt u daar enthousiaste reacties op van uw klanten? Meld u dan aan: misschien wordt ook u gekozen voor één van de uitgaves.

www.epos-specerijen.nl 

- Publicatiedatum: 24 January 2016

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl