De wortels van slagerij aan de Doezastraat 23a in Leiden gaan terug tot 1837, toen Arie van der Vooren een slagerij startte. Zijn nazaten zetten tot op de dag van vandaag het slagersbedrijf voort. Hoewel de historie bijna twee eeuwen teruggaat, is de huidige klantenkring jong en zelfbewust. ‘Zelf maken’ is het devies.

“Mijn klantenkring bestaat voor een groot deel uit hooggeschoolden met twee of drie kinderen,” vertelt Piet van der Vooren. “In een straal van 50 meter bevinden zich bovendien twee basisscholen. De ouders komen na school, mét hun kinderen, hier hun vlees kopen. De kinderen vinden dat helemaal niet erg, want zij krijgen altijd een plakje worst. Veel worstsoorten en vleeswaren maken we in onze eigen worstmakerij nog steeds zelf,”

Inspiratie

Ook binnen zijn klantenkring ligt het accent op zélf maken. “Veel van onze klanten zitten in kookclubs, en volgen de kookprogramma’s op tv. Na de uitzending waarin Herman de Blijker bavette had bereid, was er gelijk meer vraag naar in onze winkel. Wij volgen die programma’s daarom zoveel mogelijk; om er inspiratie uit te halen en te weten wat er bij onze doelgroep speelt. Om ze te blijven verrassen, proberen we natuurlijk ook zelf nieuwe smaken in de toonbank te leggen. Daarom zijn we zo gecharmeerd van Epos. Zij hebben goede kruiden en marinades, specifiek gericht op het winkelgebeuren. We worden door onze rayonmanager Jos Niesten bovendien goed ondersteund met recepten en ideeën.”

Groot succes

De gepofte aardappel is een leuke aanvulling op de barbecue, maar kan ook prima in de oven. “Er zit hier vlakbij een ouderwetse aardappelboer, waar we de zoete rode aardappels kopen. Onze klanten willen niet alleen weten waar het vlees vandaan komt; zelfs over deze aardappel stellen ze vragen! De gehaktspies is vrij simpel, maar een groot succes; juist kinderen zijn er gek op. De Meesterlijke Kruidenoliën geven de spies een moderne twist. Ik laat klanten zelf kiezen welke smaak ze willen. Kunnen de ouders zich lekker uitleven op de bavette.”

Piet van der Vooren heeft twee Meesterlijke gerechten uitgekozen, zie hieronder.

Bron: Vakblad Vers&Vers april 2015

Meesterlijke BBQ-aardappel

Hoofdingrediënten

Zoete rode aardappel en de Meesterlijke Kruidenoliën van Epos.

Meesterlijke Gehaktspies

Hoofdingrediënten

Half-om-half gehakt, Beefsteak kruiden (02011K), Magic stokjes     20 cm (03082DS)  en de Meesterlijke Kruidenoliën van Epos.

De ondernemer en EPOS: een idee van twee

Menig collega ging u voor in de EPOS-rubriek ‘een idee van twee’. Versspecialisten delen op deze pagina’s met de lezers van Vers-inspiratie hun favoriete recepten, vertellen over hun bedrijf, waar ze trots op zijn en waar ze hun inspiratie vandaan halen. Heeft u ook een leuk recept met Epos-producten en krijgt u daar enthousiaste reacties op van uw klanten? Meld u dan aan: misschien wordt ook u gekozen voor één van de uitgaves.

www.epos-specerijen.nl 

- Publicatiedatum: 4 February 2016

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl