Slagerij Lucas de Pruis in Westerbork is een dorpsslagerij; maar dan net even anders: “Het is een heel grote winkel; ruim opgezet,” vertelt slager Wiebe Mulder. “We hebben een eigen worstmakerij en een heel gevarieerde klantenkring; van jong tot oud, en zomers veel toeristen.” Genoeg ingrediënten voor veel variatie in het assortiment.

“We maken zoveel mogelijk zelf,” begint Wiebe. “In dat opzicht zijn we echt een ambachtelijke slagerij. Bijzondere producten uit de eigen worstmakerij zorgen steeds opnieuw voor goede mond-tot-mondreclame, dat werkt hier nog altijd beter dan Facebook,” lacht hij. Inspiratie haalt de slager uit de vakbladen én door de trends in het horeca-segment op de voet te volgen. “Nu het barbecueseizoen weer begint te lopen, spelen we bijvoorbeeld in op de trend van grotere stukken barbecuevlees. We verkopen al weer côte du boeufs, picanha’s en pulled pork.”

Eigenaresse van de slagerij is Henny de Pruis. “Toen mijn man Lucas in 2014 plotseling overleed, stonden mijn twee dochters en ik er plotseling alleen voor, dat was een zware tijd,” blikt ze terug. Maar de dames zetten alle zeilen bij om de slagerij draaiend te houden. Sinds januari 2016 heeft Henny een nieuwe slager in dienst. “Wiebe is een goede vakman met net zoveel passie voor het vak als mijn man had,” vertelt Henny. “Ik had gelijk een klik met hem.” 

De meeste kruiden, specerijen en marinades die de slagerij gebruikte, kwamen al van Epos. Maar sinds de dochter van de eigenaresse daar als rayonmanager werkt, komt er geen andere leverancier meer in. “Severien heeft de liefde voor de slagersproducten echt van haar vader,” zegt Henny. “Ze komt geregeld langs met de nieuwste producten, zoals laatst met de tapenades. Zij en Wiebe kunnen het goed met elkaar vinden; samen ontwikkelen ze in de worstmakerij allerlei nieuwe smaken. Mooi om te zien vind ik dat; dat het levenswerk van mijn man op deze manier zo enthousiast wordt voortgezet.”   

Foto: ©VanVlietFotografie

Gehakt Taart

Ingrediënten

Varkensgehakt, colorozozout, foelie, fosfaat, herbes de provence zonder zout

Spies Epos

Ingrediënten

Schouderfilet, Bistro Kruidenolie Bombay (07033K2.50), lente ui, citroensap en citroenschil.

De ondernemer en EPOS: een idee van twee

Menig collega ging u voor in de EPOS-rubriek ‘een idee van twee’. Versspecialisten delen op deze pagina’s met de lezers van Vers-inspiratie hun favoriete recepten, vertellen over hun bedrijf, waar ze trots op zijn en waar ze hun inspiratie vandaan halen. Heeft u ook een leuk recept met Epos-producten en krijgt u daar enthousiaste reacties op van uw klanten? Meld u dan aan: misschien wordt ook u gekozen voor één van de uitgaves.

www.epos-specerijen.nl 

© vakblad Vers-inspiratie - een uitgave van b2b Communications BV - (026) 370 00 27 - Publicatiedatum: 24 April 2017

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl