Maurice Rutten is pas 25 jaar, maar al medevennoot van traiteur slagerij Jan Pinckaers, in het bourgondisch ingestelde Sint Geertruid. “Ik heb altijd gezegd dat ik een eigen zaak wilde. Dit is een prachtige kans!”

Maurice kent het bedrijf al een tijdje: hij begon er te werken toen hij 15 was. “Ik wist het al vrij snel: dit wil ik!” Twee jaar geleden besloot hij met de huidige eigenaren van Slagerij Pinckaers om de slagerij over te nemen. “Als je omswitcht van werknemer naar werkgever, komt er wel een heleboel op je af: personeelsbeleid, financiële planning, de inkoop. Jan en Nellie hebben de zaak 33 jaar geleden opgezet. Zij blijven mij voorlopig nog ondersteunen met adviezen en begeleiding. Het is fijn om twee ervaren ondernemers naast me te hebben staan.” 

Variatie 

Net als Jan, probeert Maurice weinig voorraad in huis te hebben. “Wat we aan kruiden en marinades op de plank hebben staan, passen we zo gevarieerd mogelijk toe. Zo maken we met de Deense Sandwichsaus van Epos zowel een Deense Sandwich, een rijstschotel met kip en een pastaschotel. Pasta- en rijstgerechten presenteren we altijd in een heel grote schaal; dat verkoopt hier veel beter dan wanneer we het in kleine bakjes doen.” Hoewel Maurice’ focus ligt op de winkel, verdient ook de party-service veel aandacht. “Zo maken mensen die nog geen klant bij ons zijn, kennis met onze producten. De beste reclame die er is!” 

Regionale smaken

“Er zijn echt verschillen in de smaakvoorkeuren in ons land. Wij maken bijvoorbeeld veel paté en terrines; onze specialiteit. Dat zie je elders veel minder. Rayonmanager Frank van Hout van Epos weet gelukkig heel goed met welke smaken we hier uit de voeten kunnen. Hij komt met, voor ons passende, producten en ideeën, en daar borduren wij dan op voort. Ook haal ik veel inspiratie uit een grote hobby van me: uit eten gaan. Andere smaken en nieuwe combinaties en ontdekken, en die doorvertalen naar onze slagerij; dat vind ik echt leuk.” 

Bron: Vakblad Vers-inspiratie augustus 2016

Zoete Pastaschotel

Ingrediënten

Groene lamsvleeskruiden (01181k), kipfilet, Bistro Kruidenolie Honing Mosterd (07231K) en Deense Sandwichsaus (08035k)

Hollandse Rijstschotel

Ingrediënten

Kipfilet, Meesterlijke kruidenolie Vermeer geel (07232DS), erwten, Deense Sandwichsaus (08035k)

De ondernemer en EPOS: een idee van twee

Menig collega ging u voor in de EPOS-rubriek ‘een idee van twee’. Versspecialisten delen op deze pagina’s met de lezers van Vers-inspiratie hun favoriete recepten, vertellen over hun bedrijf, waar ze trots op zijn en waar ze hun inspiratie vandaan halen. Heeft u ook een leuk recept met Epos-producten en krijgt u daar enthousiaste reacties op van uw klanten? Meld u dan aan: misschien wordt ook u gekozen voor één van de uitgaves.

www.epos-specerijen.nl 

© vakblad Vers-inspiratie - een uitgave van b2b Communications BV - (026) 370 00 27 - Publicatiedatum: 30 August 2016

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl