Slager Jan Visschedijk noemt zichzelf een slager ‘van de koude grond’, ofwel ambachtelijk en authentiek. In de toonbank liggen ouderwetse smaken als balkenbrij en bloedworst, maar ook de lekkerste rollades en allerlei grillproducten. “Wij hebben echt een vleestoonbank,” zegt hij trots.

Jan Visschedijk nam de slagerij aan de Kortestraat in Delden in 1992 over van zijn oom, die er in 1980 was begonnen. “Het is een mooi historisch pand. Een paar maanden geleden hebben we die oorspronkelijke uitstraling in ere hersteld. We wilden terug naar de sfeer van ‘toen’.”

Eenvoud

Niet alleen buiten, maar ook binnen straalt alles ambacht uit. “Al ons vlees is duurzaam en zoveel mogelijk streekgebonden. We maken zoveel mogelijk zelf, hebben een eigen worstmakerij en benen ook zelf uit. Vooral bij ouderen is er veel vraag naar authentieke producten als balkenbrij, baklever en bakbloed. Voor de jongere generatie hebben we een ander assortiment. Zij kiezen vaker voor snel te bereiden vleesgerechten en vinden het leuk als het er origineel uitziet, zoals de Rondo MasterSpies en de Regenboog Steak. Jan houdt van eenvoud. “Bij de recepten van Epos hoef je nooit stad en land af te lopen om alle ingrediënten bij elkaar te krijgen.”

Marinades

Complete maaltijden verkoopt hij weinig. “De concurrentie daarin is groot en het kost ons veel tijd.” Jan stopt zijn energie liever in het bereiden van mooie vleesproducten: grillspecials, voorgegaarde sukade sous-vide bereid, gekruide grillhammetjes, varkensfricandeau, gepekeld en gekruid. “We barsten van de ideeën! Daarbij worden we goed ondersteund door Yvonne Bax, Rayonmanager van Epos. Zij geeft altijd weer inspiratie hoe we een heel nieuwe twist aan een bestaand product kunnen geven. Sinds 1 juli hebben we bovendien een professionele kok in dienst; vooral voor de catering, want dat loopt als een trein. We werken zowel voor de catering als in de slagerij veel met verse kruiden, aangevuld met marinades van Epos. Die combinatie is echt geweldig voor de smaak.”

Hieronder vind je 2 heerlijke recepten van Jan Visschedijk.

Bron: vakblad Vers&Vers oktober 2015

Rondo Masterspies

Ingrediënten

Varkensfilet en Ardennerham op smaak gebracht met Meesterlijke Kruidenolie Dalí (07950DS) en Bistrosaus Salsa di Nocci (08455P) van Epos.

 

Regenboogsteak

Ingrediënten

Gebaseerd op varkensbuik, varkensgehakt en 200 gram Bistro Kruidenolie Groene Pesto (07058K) en Peper Schnitzelpaneer (09159K) van Epos.

De ondernemer en EPOS: een idee van twee

Menig collega ging u voor in de EPOS-rubriek ‘een idee van twee’. Versspecialisten delen op deze pagina’s met de lezers van Vers-inspiratie hun favoriete recepten, vertellen over hun bedrijf, waar ze trots op zijn en waar ze hun inspiratie vandaan halen. Heeft u ook een leuk recept met Epos-producten en krijgt u daar enthousiaste reacties op van uw klanten? Meld u dan aan: misschien wordt ook u gekozen voor één van de uitgaves.

www.epos-specerijen.nl 

- Publicatiedatum: 24 January 2016

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl