Volgende week is het de Week Zonder Vlees. Het doel van de themaweek is aandacht te vragen voor een flexitarisch eetpatroon. Aandacht voor voeding in relatie tot milieu is een maatschappelijke trend. De ambachtelijke slagers erkennen deze ontwikkeling en de keuze voor bewust eten, echter benadrukken de positieve rol van vlees in een gevarieerd voedingspatroon. Voor bewust eten kan de consument 52 weken per jaar naar de slager.  

Bewuste consument koopt vlees bij de slager 

Voor het advies en de kwaliteit van de slager is grote waardering, zo blijkt uit de toenemende klantenaantallen. Recent onderzoek van GfK geeft aan dat de slager meer wordt bezocht, ook door tweeverdieners en consumenten onder de 35 jaar. Kennis over herkomst en kwaliteit van vlees, vakmanschap, een onderscheidende smaak en bereidingsadvies zijn de speerpunten van de ambachtelijke slager. “Steeds meer mensen waarderen de ambachtelijke slager, de specialist in vlees. Naar de slager gaan staat gelijk aan ‘lekker eten en unieke producten uit de streek’.” zegt Marian Lemsom, directeur van de KNS. 


De ‘Week zonder Vlees’ vraagt aandacht voor bewust eten en dat is een kans voor de slager. De consument die nu aanhaakt op de Week zonder Vlees is ook een klant van de slager. De slager biedt de consument een ambachtelijk maatwerkproduct mét bereidingsadvies.  

Lemsom: “Laten we realistisch zijn; volgens cijfers is slechts 3,9% van de Nederlanders vegetariër. Het overgrote deel van de consumenten kiest voor vlees als onderdeel van de maaltijd. Het is lekker en levert belangrijke bouwstoffen. Het is belangrijk dat mensen stil staan bij hun vleesconsumptie én de herkomst van het vlees. Daarmee wordt de toegevoegde waarde van de slager duidelijk. Bij veel slagers kun je ook terecht voor een vegetarisch of hybride product, dat voor een aanzienlijk deel uit plantaardige ingrediënten bestaat, en complete maaltijden. Regelmatig vlees eten past in een gezond voedingspatroon, natuurlijk met mate. De bewuste eter haalt zijn vlees bij de slager.”  

Bron: Koninklijke Nederlandse Slagers 
Foto: Vegetarische hamburgers

- Publicatiedatum: 2 March 2021

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl