Dick Vlogman runt samen met zijn vrouw Hetty een Keurslagerij in Vorden. Het is een echte dorpsslagerij. “Wij houden van het dorpse karakter en van de gemoedelijkheid hier. We kennen de mensen, en hun individuele klantwensen.”

“Wij weten wat er bij onze klanten speelt. Zo hoorden we dat steeds meer Vordenaren een keramische barbecue hebben, maar niet goed weten hoe deze te gebruiken. Je barbecuet er echt anders op. Daarom ben ik begonnen met het organiseren van workshops. De belangstelling is groot. We beginnen met het bakken van een stukje appeltaart, en sluiten af met ananas als toetje. Zo ervaren cursisten de veelzijdigheid van deze manier van barbecueën. Natuurlijk bereiden we ook mooie stukken vlees, zoals een Picanha, longhaas of bavette, en ik vertel over het toevoegen van rook- en smaakaroma’s.” 

Zelf bezoekt hij ook graag workshops. “Dat inspireert mij. Zoals onlangs bij de Vereniging van Keurslagers, over sous vide garen, een ideale techniek voor drukke ondernemers. Je maakt vrij makkelijk een grotere hoeveelheid, die je onderverdeelt in kleinere porties. Het garen doen we ’s nachts, in de steamer. In de workshop maakten we gerechten met varkensvlees, maar die lopen hier niet. Stoofschotels met rundvlees wél. Bovendien houden mijn klanten van nieuwe smaken.”

Dick legde de vraag voor aan zijn zoon Roy. “Hij heeft negen jaar bij ons in de slagerij gewerkt. Deze zomer ging hij zijn hart achterna. Hij is nu Rayonmanager bij Epos en heeft het enorm naar zijn zin. Samen zijn we een avond lang gaan experimenteren. Vooral de stoofvlees Yakitori is erg lekker, zowel qua smaak als in structuur. Deze zoetige, vrij donkere saus doet het erg goed met vlees.”  

Ook in deze rubriek met uw EPOS-recept? Schrijf u in!
www.epos-specerijen.nl

Beeld: © James Media

Stoofvlees Yakitori

Ingrediënten

Rundstoofvlees, Perfecto (04336K)Chinese Roaststeak gekruid (01066K), Colorozo zout, Maaltijdsaus Yakitori (80057K)Grillolie Galanga (07055K), bosui, mini maiskolfjes, rode paprika en courgette

Boeuf Bourguignon

Ingrediënten

Rundstoofvlees, Boeuf Bourguignonsaus (08150K), zilveruitjes, mini champignons en wortel

De ondernemer en EPOS: een idee van twee

Menig collega ging u voor in de EPOS-rubriek ‘een idee van twee’. Versspecialisten delen op deze pagina’s met de lezers van Vers-inspiratie hun favoriete recepten, vertellen over hun bedrijf, waar ze trots op zijn en waar ze hun inspiratie vandaan halen. Heeft u ook een leuk recept met Epos-producten en krijgt u daar enthousiaste reacties op van uw klanten? Meld u dan aan: misschien wordt ook u gekozen voor één van de uitgaves.

www.epos-specerijen.nl 

© vakblad Vers-inspiratie - een uitgave van b2b Communications BV - (026) 370 00 27 - Publicatiedatum: 22 October 2018

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl