In vergelijking met rundvlees is paardenvlees nog steeds een relatief voordelig product. Het lijkt in de onderdelen heel erg veel op rundvlees ondanks het feit dat het vlees door een hogere malsheid niet zo secuur afgesneden hoeft te worden als het rundvlees. 

- Publicatiedatum: 17 February 2016
  • 9 per pagina
  • 12 per pagina
  • 15 per pagina
  • 18 per pagina
  • Toon alles

Paardenworst

Voor paardenworst wordt gebruik gemaakt van gewoon mager gehakt. Soms wordt er spek aan toegevoegd voor de sappigheid, maar dat is niet...

Paardenvink

Een keimager rosbieflapje vormt het omhulsel van een balletje mager gehakt. Afhankelijk van de slager kan het puur paardengehakt zijn of half om...

Paardenrosbief

In wezen is de rosbief van een paard bijna net zo mals als de biefstuk. Alleen is de rosbief een veel groter stuk. De bereiding kan dus op...

Paardenklapstuk met been

Het vlees van de paardenborst wordt in Nederland niet veel gebruikt. De stukken worden uitgebeend en vermalen tot paardengehakt of gebruikt voor...

Paardenhaas

De haas varieert sterk van gewicht dus het is nauwelijks aan te geven hoe lang het artikel gebakken moet worden. Vraag er dus naar. Laat jouw...

Paardenbiefstuk

De biefstuk kan op dezelfde manier bereid worden als bij het rund. Een minuutje meer maakt echter niet uit. Paardebiefstuk wordt namelijk niet...

Paarden riblap

Riblappen zijn van alle stooflappen de meest malse. Wanneer je het lang stooft dan ontstaat het zogenaamde draadjesvlees*. Pas daarbij wel op....

Paarden hamburger

Een hamburger gemaakt van paardenvlees bevat maar weinig vet. Vooral vanwege het gegeven dat een teveel aan vet het gehakt bitter maakt. Het...

Paarden hachee

Dit vlees wordt veelal van de paardenborst gesneden. Het heeft een wat grovere structuur dan de riblappen. Het vlees is ook vetter. Dat vet...

Paarden goulash

Het bakken, braden of stoven van paardenlappen is zoals gezegd minder problematisch dan het bereiden van rundvlees. Dat geldt ook voor het in...

Paarden gehakt

Het gehakt gemaakt van paardenvlees bevat maar weinig vet. Vooral vanwege het gegeven dat een teveel aan vet het gehakt bitter maakt. Het gehakt...

Paarden bieflappen

Malse lappen die gesneden worden van de delen die net niet mals genoeg zijn om voor biefstuk door te gaan. De lappen kunnen zowel gaar als rood...

Magere braad- of stooflappen

Het bakken, braden of stoven van paardenlappen is minder problematisch dan het bereiden van rundvlees. Het vlees mag best wat langer gebakken...

Bakkarweilappen

In het paardenjargon worden baklappen ook wel bakkarweilappen genoemd. Waarschijnlijk vanwege het feit dat ze uit de flanken van het paard komen...

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl