Stichting vergeten groenten

Ontstaan van Stichting vergeten groenten

Grondlegger van de vergeten groenten cultuur in Nederland is Jac Nijskens. De Historische Groentehof is door Jac opgericht in 2003. Hij wordt door velen (o.a. consumenten, topkoks, hobbykoks, voedingsdeskundigen, telers) gezien als de inspirator en grondlegger van de vergeten groenten cultuur in Nederland. Als een van de eersten bracht Jac vergeten groenten onder de aandacht en maakte hij ze populair. Sinds 2003, toen Jac begon, zijn vele duizenden mensen in navolging van zijn pionierswerk met vergeten groenten en aardappelen aan de slag gegaan.

De Historische Groentehof is dus een fraaie tuin in het Limburgse Beesel; een tuin met ruim 850 soorten vergeten, bijzondere en zeldzame groenten fruit. Ook delen wij graag informatie over onze eetcultuur vroeger en nu.

Het is daer open hof,
Hy pluck die wil,
’t is er al ten besten,
dan blijfter voor den warmoesier,
noch meer als hy en de sijn,
vertieren konnen.

De Stoere Rakkers van de koude grond


De Stichting Vergeten Groenten heeft tot doel de rijkdom aan historische, bijzondere en zeldzame groenten onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Daartoe beheert de stichting tuinen waarin ruim 850 soorten vergeten, bijzondere en zeldzame groenten, fruit en (eetbare) bloemen groeien en bloeien.
Deze tuin – De Historische Groentehof – is dan ook gericht op toegankelijkheid, kennisverspreiding en stimulering van het gebruik van vergeten groenten. Leerzaam, Lekker & Leuk! In De Historische Groentehof eren we dus de fiere helden van vroeger.
Men kan een kookworkshop volgens in de gezellige en sfeervolle keuken van de boerderij. Er zijn ook twee vakantiehuisjes, “Moestuinchalets”, waarmee logeren en verse oogst (gratis voor gasten) uit de tuinen volop beschikbaar is.
 

Bedrijfs gegevens

Bedrijfsnaam : Stichting vergeten groenten
Adres : Rijkel 21
Postcode : 5954 NJ
Plaats : Beesel Limburg
Postbus :
Postcode :
Plaats :
Telefoon alg. : 077-476 2913
E-mail alg. : info@vergetengroenten.nl
Website : www.vergetengroeten.nl

Wie, wat en waar

Misie

Stichting Vergeten Groenten probeert vergeten groenten weer een plaats te geven in ons leefpatroon. We gaan er tegenwoordig van uit dat gezondheid iets vanzelfsprekend is, dat alles op het gebied van voeding maakbaar is. Met vergeten groenten ontmoet u de authentieke zaken van weleer.

Voorbeelden van vergeten groenten

Huttentut, Buggenumse Muuskes, Brave Hendrik, Limburgse Gele van Mollestaart wortel, wortelpeterselie, gele bietjes, tientalle soorten bonen, zoals de Blokkerder Boon, de Drentse Weekschil, de Friese Gele Citroenboon, Heilige boontjes, etc, ze zijn onlosmakelijk verbonden met onze geschiedenis. Al dat moois & lekkers delen we graag met anderen!

Voorbeelden van vergeten fruit

Kweepeer, Moerbeien, Mispel, Limoenappel, Lunterse Pippelingen appel, Notarisappel, Kattekop appel, Keuleman appel, Jansteen appel, Zoete Ermgaard appel, Winterjannen peer,  Zwijndrechtse winterpeer, Beurre Clairgeau peer, Bon Cretien peer, Soldat Laboreur peer, Louis Bonne D’Avranches peer, Kraaipeer, D’Ouiillon pruim, Bleu Belgique pruim, Betuwse Kwets pruim, Sanctus, Hubertus pruim, Udense Kers, Varikse Zwarte kers, Merchaut kers, Wassenberger perziken,  Amsden perzik, Maria Toutes abricoos, Morellen,

VG bietjes
VG aardpeer
VG frambozen
VG bord
VG bonen
VG wortel varia

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl

De recepten worden voor u opgezocht...