Er is niks mis met de regeling voorwaardelijk pensioen (de VUT-overgangsregeling) van Pensioenfonds Slagers. Dat was de uitspraak van de rechtbank op 26 november 2015.

De Nederlandse Bank (DNB) is het niet eens met deze uitspraak en gaat in hoger beroep. Een hogere rechtbank wordt nu om een nieuw oordeel in deze zaak gevraagd. De zaak wordt helemaal opnieuw bekeken. DNB hoopt zo alsnog gelijk te krijgen.

Wat is het voorwaardelijk pensioen?

Met deze regeling bouwt een aantal deelnemers extra pensioen op. Zo vangen we de afschaffi ng van de VUT-regeling op. DNB vindt dat dit geld niet goed is verdeeld tussen de gewone pensioenregeling en de regeling voor het voorwaardelijk pensioen. DNB vroeg Pensioenfonds Slagers daarom dit aan te passen. Het bestuur en het verantwoordingsorgaan van Pensioenfonds Slagers zijn het hier niet mee eens. Daarom legde het bestuur dit voor aan de rechter. Er verandert niets als Pensioenfonds Slagers in hoger beroep ook gelijk krijgt.

Geeft de rechter DNB in het hoger beroep gelijk? Dan moeten de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS), de FNV en CNV Vakmensen alsnog een besluit nemen. Besluiten zij om de pensioenpremie niet te verhogen, dan verlaagt het bestuur helaas het nog niet ingegane pensioen.

www.pensioenslagers.nl 

 

 

 

Foto: @iStock.com/Yuri; 

©De Slager 2016 - een uitgave van de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) - (070) 390 63 65 - Publicatiedatum: 21 March 2016

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl