Op 15 mei 2017 lanceerde het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in samenwerking met de Belastingdienst en het UWV een digitale caculator voor werkgevers die arbeidsbeperkte werknemers of mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt in dienst willen nemen. In een paar eenvoudige stappen met de calculator, kunnen werkgevers de hoogte van de financiële tegemoetkoming per werknemer berekenen.

Door het in dienst nemen of houden van werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt, heeft de betreffende werkgever recht op financiële ondersteuning: premiekortingen, lage-inkomensvoordeel (LIV) en loonkostensubsidie. Deze tegemoetkoming kan oplopen tot maximaal € 19.000,- structureel per jaar.

De regelhulp premiekortingen en LIV was in 2016 al gelanceerd door staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Met deze regelhulp kunnen werkgevers bepalen of ze recht hebben op premiekortingen. Met de calculator kunnen werkgevers nu ook eenvoudig zelf de hoogte van de financiële tegemoetkoming per werknemer berekenen.

Klik hier voor de calculator

Klik hier voor de regelhulp

Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

- Publicatiedatum: 19 May 2017

Copyright 2018 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Telefoon 026 – 370 00 27 | Email saskia@b2bcommunications.nl