Het paradijs voor de carnivoor

Op dit moment loopt in de centrale markthal in Amsterdam 'Butcher's Heaven'. Dit feest voor de liefhebber van lekker eten en culinair genieten loopt tot en met zondag 15 oktober. In het weekend zijn er verschillende leuke activiteiten georganiseerd van bier, wijn en whiskyproeverijen tot een workshop waarin specialis Gert-Jan Kiers laat zien hoe je een wild zwijn uitbeent. Er is dus voor iedereen wat leuks en het is de moeite waard om het festijn een bezoekje te brengen. 

Worstatelier
Ook dit jaar verzorgen de worstmakers van het gerenommeerde Brandt & Levie dagelijks (zaterdag en zondag) 4 sessies worst maken van 1½  uur. Na een korte uitleg over Brandt & Levie en het fenomeen worst maken tijdens welke het “droge worst” assortiment van de worstmakers wordt geproefd, ga je zelf aan de slag en leer je mengen, malen, op smaak maken en stoppen. Er is plek voor 10 deelnemers per workshop die € 35,= kost. Na afloop neem je behalve de receptuur ook ruim een kilo verse worst mee naar huis. Ticket voor de workshop bestel je hier.

How to grill the perfect steak
Voor het zelf leren grillen van de perfecte steak gaan we naar buiten waar je onder leiding van de Grillmasters de perfecte steak van de grill kunt leren. Het werkt heel simpel; de EGGS buiten staan warm, je meldt je aan bij de Grillmasters, je “koopt” bij hen een Ierse ribeye (250 gram) voor 3 bones (€7,50) en de rest gaat vanzelf. De Grillmasters laten je exact zien en ervaren hoe je een perfecte ribeye op de Big Green Egg maakt en die eet je vervolgens natuurlijk zelf op.

Krijg het zuur
Fa. Kesbeke verzorgt tijdens Butcher’s Heaven een doorlopende workshop inleggen van groente, ofwel groente op zuur zetten. Je maakt zelf de groente schoon, maakt een specerijenmelange en vult je glazen pot op met opgiet. Met de instructies die je meekrijgt kun je thuis pasteuriseren en je groente 5(!!!) jaar bewaren. Je kunt de hele dag door langs komen bij de stand. 

Slagerij van ome cees
De Slagerij van Ome Cees bestaat deze editie van Butcher’s Heaven uit 2 delen. In de werkplaats vinden de hele dag demonstraties plaats o.l.v. Gertjan Kiers (@demoslager) in o.a. uitbenen rund, varken en delen die specifiek geschikt zijn voor de BBQ. In het atelier laten slagers en chefs en Julius Jaspers himself zien wat er zoal met vlees kan worden bereid, denk hierbij aan het maken van filet American.

Proeverijen
Bij mooi eten horen mooie dranken! Op Butcher’s Heaven worden verschillende proeverijen aangeboden die de hele dag plaats  vinden – hier zijn geen kosten aan verbonden en je schrijft je in tijdens het event. Kom naar de whiskey proeverijen van Jim Beam, een speciaal bieren proeverij van Brand, of bijzondere wijnproeverijen van de Sligro: Sligro vliegt drie fantastische wijnbedrijven naar Nederland en selecteert de perfecte wijnen voor dit paradijs voor de carnivoor,  speciaal voor jou! Kleine Zalze (Stellenbosch, Zuid Afrika) waar Braai Day zelfs een feestdag is, Mascota Vineyards (Argentinië), beroemd om haar mooie Malbec wijnen, perfect bij Argentijns rundvlees en Francois Lurton Wines uit Zuid-Frankrijk voor een broodnodig stukje vakantiegevoel uit de Languedoc-Roussillon.

Locatie
Centrale Markthal
Food Center Amsterdam
Jan van Galenstraat 4
1051 KM Amsterdam

Tijden
Vrijdag van 17.00 tot 23.00
Zaterdag van 12.00 tot 23.00
Zondag van 12.00 tot 20.00

De slagerij sluit 2 uur voor het einde van het event, de restaurants sluiten 1 uur voor het einde van het event.

Voor meer informatie zie: Butchers Heaven Amsterdam

- Publicatiedatum: 13 October 2017

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl