Download recept

Oosterse spareribs

Bereiding

Trek de buikvliezen van de spareribs. Vermeng de overige ingrediënten en zorg dat alles goed oplost in het water. Voeg spareribs en marinade samen in de tumbler en laat onder vacuüm draaien totdat alles is opgenomen. Laat de spareribs minimaal 1 dag staan, zodat het kleurzout in het vlees kan trekken. Gaar daarna de spareribs in een combisteamer: eerst een half uur koken op 100°C met 100% vocht, daarna ongeveer 45 minuten afbakken op 120°C tot de gewenste kleur en gaarheid. Daarna aan beide zijden aflakken met Pekingsaus.

Tips consument

Verwarm de spareribs in de magnetron (3 minuten op 800 watt in een magnetronzak), in een voorverwarmde oven (12 minuten op 160°C) of op de BBQ/ grill onder continue draaien. TIP: heerlijk met frietjes en een frisse rauwkostsalade. 

De ondernemer en EPOS: een idee van twee

Beeld: © Studio 38C

Ingrediënten

10 kg

spareribs

800 gr

water

500 gr

Five Spices (70059)

80 gr

Tumblinmix (04918)

60 gr

Chinese Roaststeakgekruid (01066)

35 gr

Kleurzout

 

Peking Saus (80050)

© vakblad Vers-inspiratie - een uitgave van b2b Communications BV - (026) 370 00 27

Copyright 2020 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl

De recepten worden voor u opgezocht...