Download recept

Spaanse gehaktballetjes

Voorbereiding

Weeg eerst alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. Fruit de ui in de hete olie tot ze glazig zijn. Voeg de knoflook toe.Schep alle goed om en neem daarna de pan van de warmtebron. Leg het mengsel op de bodem van een schone platte bak.Strooi het paneermeel erover en besprenkel het paneermeel met de sherry. Laat alles enkele minuten staan(intrekken). Voeg het gehakt, de losgeklopte eieren, peper en zout toe. Meng alles tot een goede binding is verkregen en laat het mengsel 20 à 30 minuten staan(rusten). Vorm van het gehaktmengsel balletjes ter grootte van een walnoot.

Presentatie

Presenteer deze Spaanse gehaktballetjes in een zwarte schaal in de toonbank met prijs en naamaanduiding. Zorg dat de schaal altijd goed gevuld is en dat er altijd een schone uitscheplepel bij is. 
Of presenteer deze Spaanse gehaktballetjes op gourmet schalen in de toonbank.

Tip voor de consument

Bak de balletjes aan tafel in de hete boter of (olijf)olie in 4 à 6 minuten rondom goudbruin en gaar.

 

Foto: ©nito/Shutterstock.com

Grondstoffen

Winkelklaar rundergehakt, zonder kruiden

Ingrediënten voor 1 kg rundergehakt

15 gram

keukenzout

3 gram

witte peper

200 gram

uien, ragfijn snipperen

2 teentjes

knoflook, geperst

20 gram

beschuitpaneermeel

100 ml

droge sherry

3

eieren,losgeklopt

40 ml

olijfolie,om in te bakken

© Recept Pierre Heijnen

Copyright 2019 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl

De recepten worden voor u opgezocht...