Taartje van champignonstamppot

Ingrediënten

  • 750 g kruimige aardappelen
  • 250 g champignons
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepel zure room
  •   gezouten roomboter
  •   zout en peper
  • 750 g kruimige aardappelen,
  • 250 g champignons,
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas,
  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid,
  • 1 ei, losgeklopt,
  • 1 bakje tuinkers,
  • 1 eetlepel olijfolie,
  • 2 eetlepel zure room,
  •   gezouten roomboter,
  •   zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 200 °C.

  • Schil en was de aardappelen, verwijder de pitten en snijd ze in vieren. Kook de aardappelen in 15 tot 20 minuten beetgaar in water.

  • Borstel de champignons schoon en hak ze fijn. Bak al roerend in de olijfolie in een koekenpan in 4 minuten goudbruin.

  • Giet de aardappelen af en stamp ze tot een puree. Roer de zure room en een klontje gezouten roomboter erdoor. Meng de champignons en Parmezaanse kaas door de puree en breng de stamppot op smaak met zout en peper.

  • Steek met behulp van een glas zo groot mogelijke rondjes uit de bladerdeegvierkantjes en kerf voor een opstaande rand elk deegrondje met een bot mes op 1 centimeter van de rand in. Doe dit voorzichtig, snijd het deeg niet helemaal door.

  • Leg een hoopje stamppot in het midden van elke deegrondje. Kwast de rand in met ei. Bak de taartjes in 20 minuten in de oven op een bakplaat met bakpapier. Haal ze uit de oven en knip tuinkers over de stamppottaartjes.

Terug naar boven