Birmaanse curry met gebakken varkensvlees

Ingrediënten

  • Winkelklaar mager varkensvlees, in blokjes van 3 cm gesneden 
  • 10 gram keukenzout
  • 250 gram grofgehakte ui
  • 10 gram geperste teentjes knoflook
  • 50 gram fijngehakte verse gemberwortel
  • 45 gram arachideolie
  • 15 gram sesamolie
  • 3 gram chilipoeder
  • 2 gram kurkuma
  • 15 gram azijn
  • 250 gram bouillon
  • Verse korianderblaadjes (eindgarnering)
  • Winkelklaar mager varkensvlees, in blokjes van 3 cm gesneden ,
  • 10 gram keukenzout,
  • 250 gram grofgehakte ui,
  • 10 gram geperste teentjes knoflook,
  • 50 gram fijngehakte verse gemberwortel,
  • 45 gram arachideolie,
  • 15 gram sesamolie,
  • 3 gram chilipoeder,
  • 2 gram kurkuma,
  • 15 gram azijn,
  • 250 gram bouillon,
  • Verse korianderblaadjes (eindgarnering)

Bereiding

  • Schil en hak de ui grof; schil gemberwortel en hak deze fijn; pel en pers de knoflook. Weeg daarna alle ingrediënten nauwkeurig af.

  • Meng verkleinde ui, knoflook en gember in een keukenmachine tot een gladde paste.

  • Verhit arachideolie en sesamolie in een stoofpan. Fruit daarin de pasta van ui, knoflook en gember op matig vuur circa 15 minuten toto die goudbruin is en er aan de randjes olie verschijnt. Voeg chilipoeder, kurkuma en varkensvlees toe en roer die erdoor, zodat alle blokjes vlees met kruiden bedekt zijn. Voeg azijn en bouillon toe, doe het deksel op de pan en laat de massa 1 uur rustig sudderen. Indien nodig kunt u tussentijds het deksel van de pan nemen om het vocht te laten inkoken. Voeg het zout toe (als u gezouten bouillon gebruikt, hebt u minder zout nodig) en meng dat er rustig onder.

  • Laat het gerecht snel afkoelen en meteen daarna in de koelcel doorkoelen. Breng deze curry met gebakken varkensvlees in stenen bakken. Presenteer er gekookte rijst naast. Zet ook oven– en magnetronbakjes met 300 á 400 gram in de toonbank. Garneer het product met verse korianderblaadjes. Magnetron: het bakje in de magnetron plaatsen; magnetron 700w, folie inprikken, daarna verwarmen. Au bain marie: verwarmen met gesloten folie, niet koken. Oven: oven voorverwarmen op 180˚C, in bakje, pannetje of ovenschaal 25 minuten verwarmen. Het gerecht moet door en door verhit worden. 

Terug naar boven