Download recept

Gamba's met maiskolf met chili-sinaassappelboter

Gamba’s en mais zijn zeer geschikt om te combineren met specerijen! Pittig, kruidig, fris, zoet – heel veel smaken passen hierbij.

Bereidingswijze

Kook de maiskolven in ruim water met zout in 15 minuten gaar, dan zijn ze nog lekker knapperig. Kook je ze langer, zo’n 25 minuten, dan zijn ze lekker zacht. 

Rasp de schil van de sinaasappel boven een kom en voeg de boter, het chilipoeder en zeezout naar smaak toe. 

Kneus de serehstengels met een mes en snijd ze in grove stukken. Verhit de olijfolie in een pan en bak daarin de sereh en knoflook kort aan. Voeg de gamba’s toe en bak ze in 3-5 minuten gaar. Breng op smaak met zout en de specerijen. Serveer de maiskolven met sinaasappelboter en naanbrood. (Naanbrood maak je heel makkelijk warm in de broodrooster.)

Beeld: ©José van Rielen

Ingrediënten

4

maiskolven

1

biologische sinaasappel

100 gr

zachte boter

 

chilipoeder naar smaak

 

zeezout

2

stengels sereh

3 el

olijfolie

2

teentjes knoflook,  in grove stukken

12

gamba’s

½ tl

gemberpoeder mespunt gemalen

 

komijn

1 mespunt

 venkelzaad

 

naanbrood, voor erbij

© Kosmos Uitgevers

Copyright 2019 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl

De recepten worden voor u opgezocht...