Garnalen met pistache-pangrattato en dragoncrème

Ingrediënten

  • Voor 8 personen
  • 1,5 kg grote rauwe garnalen, schoongemaakt, kop eraan gelaten
  • 1 grote venkel, heel dun gesneden
  • 150 ml extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel peperkorrels, geroosterd en gekneusd
  • 2 eetlepels venkelzaad, geroosterd
  • 3 eetlepels ouzo of ander anijsdestillaat
  • 4 eetlepels rodewijnazijn
  • Olijfolie
  • Marinade
  • 50 gr panko (Japans grof broodkruim)
  • 75 gr pistachenoten, grof gehakt
  • 0,75 - 1 theelepel zeezoutvlokken
  • 4 eetlepels fijngesneden dragon + extra blaadjes
  • 200 ml crème fraîche
  • Dragon crème
  • Voor 8 personen,
  • 1,5 kg grote rauwe garnalen, schoongemaakt, kop eraan gelaten,
  • 1 grote venkel, heel dun gesneden,
  • 150 ml extra vergine olijfolie,
  • 1 eetlepel peperkorrels, geroosterd en gekneusd,
  • 2 eetlepels venkelzaad, geroosterd,
  • 3 eetlepels ouzo of ander anijsdestillaat,
  • 4 eetlepels rodewijnazijn,
  • Olijfolie,
  • Marinade,
  • 50 gr panko (Japans grof broodkruim),
  • 75 gr pistachenoten, grof gehakt,
  • 0,75 - 1 theelepel zeezoutvlokken,
  • 4 eetlepels fijngesneden dragon + extra blaadjes,
  • 200 ml crème fraîche,
  • Dragon crème

Bereiding

  • Meng voor de marinade alle ingrediënten behalve de azijn met 1 tl zout. Meng de garnalen en marinade in een grote, afsluitbare bak en laat een paar uur tot 1 dag marineren. Meng alle ingrediënten voor de pistachepangrattato en zet tot gebruik afgedekt weg. Meng de crème fraîche met de dragon en de zeezoutvlokken en zet afgedekt koel weg. Verwarm de oven voor op 180 °c.

  • Verdeel de dungesneden venkel over een met bakpapier beklede bakplaat. Roer de azijn door het garnalenmengsel en schep alles bovenop de venkel. Bak de garnalen in het midden van de oven in 8-10 min. net gaar. Verhit intussen een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg 2 el olie en het pangrattato toe en roerbak in 4-5 min. goudbruin. Schep op keukenpapier.

  • Neem de bakplaat uit de oven, schep een paar eetlepels dragoncrème erop en bestrooi royaal met pangrattato. Garneer met dragon en serveer met de rest van de dragoncrème.

  • Bereiden ± 30 min./ oven± 10 min

Terug naar boven