Download recept

Zoetelief Skyscraper

Gevulde kool

Bereidingswijze

Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af voor elke bereiding, en zet ze gereed.
Laat 3 liter lichtjes gezouten water gedurende 1 uur koken, samen met de schoongemaakte en overlangs in vieren gesneden wortelen, het kruidenbuiltje, de met kruidnagels doorprikte uien, de bolletjes peper en de witte wijn. Maak de koolbladeren los, werp de dikste weg en blancheer de andere gedurende 5 à 10 minuten. Spoel ze af onder koud stromend water, leg de 6 mooiste opzij en pers de andere uit met uw handen. Mix met een staafmixer of keukenmachine het gehakt met de kippenlevers, het buikspek, het broodkruim, de peterselie, de uitgeperste koolbladeren, voeg de eieren, zout, peper en snufje nootmuskaat toe. Laat dit mengsel gedurende 5 minuten met de olijfolie aanstoven in een passende pan onder voortdurend roeren. Verdeel het vulsel over de 6 bewaarde koolbladeren, vouw de randen dicht en bind ze kruiselings samen met rollade touw. Leg de gevulde koolbladeren in de hete (100 ˚C) bouillon en laat ze ongeveer 30 minuten trekken tot een kerntemperatuur van 70˚C is bereikt. Laat een deel van de bouillon op hoog vuur goed inkoken, klop er de zachte boter onder, vermeng met de bloem er door tot er een goede binding is verkregen.

Presenatie

Presenteer dit koolgerecht in de toonbank met de saus en gekookte aardappelen, presenteer het als een speciaal gerecht. Alle gerechten worden verpakt in een magnetron bestendige verpakking.

Tips consument

De maaltijden blijven 3 dagen houdbaar in uw koelkast bij 3-5 ˚C. U kunt de maaltijden ook invriezen. Maaltijden van 400 gram klaar in 3 minuten (600 Watt). Maaltijden van 500 gram, klaar in 5 minuten (600 Watt). Maaltijden grotere portie 700 gram ,klaar in 5 minuten (600 Watt). Na verhitting de maaltijd in gesloten verpakking 5-10 minuten laten rusten, dat komt de smaak ten goede.  Of verhit de het gerecht in een pannetje, op middelhoog vuur zeker 15 minuten verwarmen voorzichtig omroeren (in een oven van 150 graden gaat gemakkelijker tot het gerecht door en door warm is af en toe omroeren). Het gerecht op diepe warme borden serveren.

Beeld: ©Slavica Stajic/Shutterstock.com

Ingrediënten voor 6 porties

150 gr

vers mager buikspek, in kleine blokjes snijden

250 gr

gehakt (half om half zonder kruiden)

250 gr

blanke kippenlevers, schoongemaakt, in kleine blokjes snijden

200 gr

wit broodkruim

2

eieren

1 bosje

bladpeterselie ,fijn gehakt

1 of 2

savooienkolen

 

snufje zout, peper uit de molen, nootmuskaat

Ingrediënten voor de bouillon

1

kruidenbuiltje

1

wortel

2

middelgrote uien

6

kruidnagels

10

peperkorrels

200 ml

witte wijn

100 ml

olijfolie

100 gr

roomboter

50 gr

bloem

© Recept Pierre Heijnen

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl

De recepten worden voor u opgezocht...