Download recept

Japanse Spareribs

Bereiding

Trek de buikvliezen van de spareribs. Meng alle ingrediënten door elkaar, behalve de Maaltijdsaus Yakitori, en zorg ervoor dat alles goed is opgelost in het water. Voeg nu alles samen in de tumbler en laat onder vacuüm draaien totdat de marinade en kruiden zijn opgenomen. Laat de spareribs minimaal één dag staan, zodat het kleurzout in het vlees kan trekken. Gaar de spareribs vervolgens in een combisteamer: eerst een half uur koken op 100°C met 100% vocht, daarna ongeveer 45 minuten afbakken op 120°C tot de gewenste kleur en gaarheid. Bestrijk beide zijden van de spareribs met de Maaltijdsaus Yakitori. Variatietip: Maak de spareribs extra bijzonder en kies voor lamsspareribs.

Tips consument

De consument verwarmt de spareribs thuis 12 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C. Heerlijk met frietjes en een frisse rauwkostsalade.

De ondernemer en EPOS: een idee van twee

Ingrediënten

10 kilogram

spareribs

0,8 liter

water

600 gram

Tandoori Marinade (07239)

80 gram

Tumbelinmix (04918)

70 gram

Indian Ribroast (01231)

50 gram

kleurzout

 

Maaltijdsaus Yakitori (80057)

© Dit recept is van Schreurs Vers en Vleesboerderij

Copyright 2018 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl

De recepten worden voor u opgezocht...