Japanse Spareribs

Ingrediënten

  • 10 kilogram spareribs
  • 0,8 liter water
  • 600 gram Tandoori Marinade (07239)
  • 80 gram Tumbelinmix (04918)
  • 70 gram Indian Ribroast (01231)
  • 50 gram kleurzout
  •   Maaltijdsaus Yakitori (80057)
  • 10 kilogram spareribs,
  • 0,8 liter water,
  • 600 gram Tandoori Marinade (07239),
  • 80 gram Tumbelinmix (04918),
  • 70 gram Indian Ribroast (01231),
  • 50 gram kleurzout,
  •   Maaltijdsaus Yakitori (80057)

Bereiding

  • Trek de buikvliezen van de spareribs. Meng alle ingrediënten door elkaar, behalve de Maaltijdsaus Yakitori, en zorg ervoor dat alles goed is opgelost in het water. Voeg nu alles samen in de tumbler en laat onder vacuüm draaien totdat de marinade en kruiden zijn opgenomen. Laat de spareribs minimaal één dag staan, zodat het kleurzout in het vlees kan trekken. Gaar de spareribs vervolgens in een combisteamer: eerst een half uur koken op 100°C met 100% vocht, daarna ongeveer 45 minuten afbakken op 120°C tot de gewenste kleur en gaarheid. Bestrijk beide zijden van de spareribs met de Maaltijdsaus Yakitori. Variatietip: Maak de spareribs extra bijzonder en kies voor lamsspareribs.

  • De consument verwarmt de spareribs thuis 12 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C. Heerlijk met frietjes en een frisse rauwkostsalade.

Terug naar boven