Download recept

Zoetelief Skyscraper

Kalkoenrolletjes gevuld met abrikozen

Bereiding vulling

Maak alle ingrediënten schoon en snijd ze klein. Weeg daarna alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. Trek sliertjes van de citroen, halveer deze en pers de helften uit (klein beetje sap bewaren voor bij de paprika’s). Halveer de abrikozen, haal de pit er uit en snij de abrikozen in kleine blokjes. Bak de uien glazig in hete olijfolie, voeg de tomatenpuree toe, bak hier kort mee aan, bestrooi met meel, blus dit af met kippenbouillon, voeg nu de kippenfond toe tot het beetgaar is, daarna af laten koelen. Abrikozen, mangochutney, lente-uitjes, salie, groene pepers, citroen sliertjes, scheutje citroensap en de chilipoeder vermengen met het uienmengsel.

Sla de kalkoenschnitzels plat, kruid met zout, verdeel de vulling op een helft en sla deze dicht en zet deze vervolgens vast met cocktail prikkers. Bak de rolletjes in hete olijfolie aan alle kanten goed en zet de pan in een voorverwarmde oven bij circa 160 graden Celsius en laat deze 15 tot 20 minuten garen.

Bereiding paprika

Bak de paprikaschijven in hete olijfolie, bestrooi deze met basterdsuiker, laat het licht karameliseren, blus af met kippenbouillon, voeg een scheutje citroensap toe en bak het mengesel beetgaar.

Presenteren

Verwijder de kalkoenrolletjes van de cocktail prikkers, snijd ze schuin door,  leg ze op een ovaal bord met de paprika wat saus van de paprika licht begieten, met warm stokbrood presenteren. Garneren met toefje tuinkers.

 

Foto: ©marekuliasz/Shutterstock.com

Grondstoffen voor 4 personen

4

Winkelklare kalkoenschnitzels(à 170 gram)

Ingrediënten voor de vulling

200 gram

abrikozen

90 gram

lente-uitjes, in ringentjes snijden

120 gram

uien, in heel kleine blokjes snijden

1

citroen, met citroentrekker fijne sliertjes trekken

2 blaadjes

verse salie, fijn snipperen

50 gram

mangochutney

1 gram

groene pepers, uit blik

1 gram

chilipoeder

30 gram

tomatenpuree

10 gram

meel

100 ml

kippenbouillon

150 gram

bruine ingedikte kippenfond

 

olijfolie om in te bakken

 

peper en zout

Ingrediënten voor de paprika (optioneel)

400 gram

groen, geel en rode schijven paprika’s

1 gram

basterdsuiker

100 ml

kippenbouillon

 

citroensap

 

olijfolie

Benodigdheden

Cocktail prikkers

© Recept Pierre Heijnen

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl

De recepten worden voor u opgezocht...