Download recept

Zoetelief Skyscraper

Koreaans stoofpotje met kip

Bewerking

  • Maak lente-uitjes schoon en snijd ze in ringentjes;pel knoflook en hak die fijn; snijd courgettes in dikke plakken. Weeg daarna alle ingrediënten af.
  • Meng kipkarbonades met knoflook, lente-ui,peper, paprikapoeder, sojasaus, sesamolie,azijn en courgettes in een braadpan. Leg deksel op de pan en laat het geheel op laag vuur 45-50 minuten zachtjes stoven tot de kip zo gaar is dat die van het bot valt.
  • Laat het gerecht snel afkoelen en daarna geheel doorkoelen in de koelcel.

Presentatie

Breng dit stoofpotje met kip in stenen bakken en ook in 1-vaks oven –en magnetronbakjes met 300 á 400 gram product.

Tip voor de consument

Magnetron: het bakje in de magnetron plaatsen; magnetron 700w, folie inprikken, daarna verwarmen
Au bain marie: Verwarmen met gesloten folie, niet koken.
Oven: Oven voorverwarmen op 180˚C, in bakje, pannetje of ovenschaal 25 minuten verwarmen.
Het gerecht moet door en door verhit worden.

 

Grondstoffen/Ingrediënten

3 kg

winkelklare kipkarbonade(dijstuk)

12 gram

fijngehakte tenen knoflook

8

in ringen gesneden lente-uitjes

3 gram

cayennepeper

3 gram

paprikapoeder

60 gram

Japanse sojasaus

60 gram

sesamolie

30 gram

rijstazijn

4

in dikke plakken gesneden courgettes

© Recept en beeld Pierre Heijnen

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl

De recepten worden voor u opgezocht...