Laksa van garnalenschalen

Ingrediënten

  • 60 gr kant-en-klare laksapasta
  • 200 gr garnalenschalen
  • 1 eetlepel druivenpitolie of andere plantaardige olie
  • 400 gr kokosmelk uit blik
  • 1 eetlepel Vissaus
  •   het sap van een ½ limoen
  • 100 gr mihoen
  • 20 gr koriander en muntblaadjes, gemengd
  • 150 gr taugé
  • 60 gr kant-en-klare laksapasta,
  • 200 gr garnalenschalen,
  • 1 eetlepel druivenpitolie of andere plantaardige olie,
  • 400 gr kokosmelk uit blik,
  • 1 eetlepel Vissaus,
  •   het sap van een ½ limoen,
  • 100 gr mihoen,
  • 20 gr koriander en muntblaadjes, gemengd,
  • 150 gr taugé

Bereiding

  • Verhit de olie in een wok op hoog vuur. Voeg de laksapasta en garnalenschalen toe en bak een paar minuten, tot de laksa goudbruin en heel geurig is. Voeg de kokosmelk en evenveel water toe. 

  • Breng aan de kook, zet het vuur laag, dek de pan af en laat 10 tot 15 minuten koken, zodat de smaken zich goed vermengen. Breng op smaak met de vissaus en het limoensap.

  • Kook in de tussentijd de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zeef de soep en gooi de garnalenschalen weg. Verdeel de mihoen over 2 kommen en schenk de soep erover. Garneer met de verse tuinkruiden en taugé.

  • Afval van vis en zeevruchten is niet het beste maatje van je prullenbak. Doe ze in een zakje in de diepvries, zodat de geur niet in de keuken blijft hangen, en gebruik ze voor bijvoorbeeld dit recept.

Terug naar boven