Download recept

Pittige pastinakenpuree met mierikswortel

Voor de mierikswortelpuree

Mierikswortel wassen en schillen. De groene plekken onder de schil verwijderen, omdat die buitengewoon bitter smaken. Als het binnenste gedeelte houterig is (vooral bij grote exemplaren) dit ook wegsnijden. Geschilde mierikswortel verkleurt snel bij contact met buitenlucht, en moet daarom direct met citroensap of azijn besprenkeld worden. Gebruik uitsluitend roestvrijstalen keukengerei. Na het schillen de mierikswortel raspen of schaven, liefst zo kort mogelijk voor het bereiden. (Bewaar overgebleven wortel in nat zand, of wikkel hem in nat keukenpapier en houd dat nat. Ook mogelijk: doe er heel strak plastic folie omheen en bewaar de wortel koel.) De saus wordt niet gekookt, maar vers of ingemaakt gebruikt. 

Het gerecht

Laat de helft van de boter smelten in een grote, zware koekenpan op een matig vuur. Doe de pastinaken en appel erin en giet de bouillon bij. Leg het deksel op de pan en laat alles 30 tot 35 minuten sudderen tot de pastinaak zacht is. 
Pureer de pastinaak, appel en eventueel kooknat met een staafmixer of groentemolen. Doe de puree in een steelpan en warm hem op een matig vuur op. Voeg de rest van de boter, mierikswortel en wat peper toe en roer het mengsel flink door. Onmiddellijk opdienen!

 

Foto: ©HandmadePictures/Shutterstock.com

Ingrediënten

850 gram

pastinaken, en in ½ cm dikke schijfjes gesneden;

30 gram

ongezouten boter;

250 gram

moesappels, geschild, uitgeboord en in ½ cm dikke schijven gesneden;

¼ liter

ongezouten kippen- of groentebouillon;

1 eetlepel

geraspte mierikswortel;

 

witte peper

© vakblad Vers-inspiratie - een uitgave van b2b Communications BV - (026) 370 00 27

Copyright 2020 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl

De recepten worden voor u opgezocht...